Jedním z posledních filmů Russella Crowea byl Papežův vymítač (2023). A zdá se, že oscarový herec se k vymítání ďábelských entit vrátí i v připravovaném titulu jménem The Exorcism, dříve známém pod názvem The Georgetown Project. Nejedná se o pokračování Papežova vymítače, půjde o zcela samostatný film.

Server Deadline hlásí, že distribuční práva na snímek převzala od studia Miramax společnost Vertical, přičemž v amerických kinech by se měl objevit už relativně brzy, přesněji 7. 6. 2024. Zda to bude platit i pro naše luhy a háje, zatím není známo. V následujících týdnech bychom se ale každopádně mohli dočkat nějakého prvního oficiálního traileru. 

Příběh by se měl zaměřit na Anthonyho Millera (Crowe), s problémy se potýkajícího herce, se kterým se začne dít něco zlého během natáčení hororového filmu. Jeho dcera (Ryan Simpkins) pak začne přemítat, zda se její otec náhodou znovu nepotýká se závislostí. Co když je ale ve hře něco mnohem zlověstnějšího?

O scénář a režii se postaral Joshua John Miller, spolu s ním na scénáři pracoval ještě M.A. Fortin. Oba dva filmaři jsou tvůrci seriálu Královna jihu (2016). 

Kromě Crowea se ve filmu objeví ještě další známé tváře, například Sam Worthington (Avatar: The Way of Water), Chloe Bailey (Jane), Adam Goldberg (Equalizer) a David Hyde Pierce (Julia).