Lee Tamahori, slavný novozélandský režisér, nám po letech konečně nadělí svůj nový celovečerní film, ve kterém se v hlavní roli objeví charismatický Guy Pearce (Vetřelec: Covenant). Těšit se tak můžeme na snímek jménem The Convert, který už má na světě i oficiální trailer. Podívat se na něj můžete výše.

Zmíněný herec si zahraje Thomase Munra, laického kazatele, který dorazí do britské osady na Novém Zélandu během 30. let 19. století. Jeho víra však bude podrobena náročné zkoušce poté, co se ocitne uprostřed dlouhého a krvavého konfliktu mezi místními maorskými kmeny.

Snímek se už objevil na loňském filmovém festivalu v Torontu, kde se dočkal spíš pozitivních reakcí. Pearce se v poslední době objevoval v samých blbinách, ale tohle vypadá vcelku slušně. Tak snad se máme nač těšit. 

Lee Tamahori je režisérem známých filmů jako Na ostří nože (1997), Dnes neumírej (2002) nebo Next (2007). Kromě režii se postaral také o scénář, na němž ještě pracovali Shane Danielsen a Michael Bennett.

Dále se ve snímku objeví herci jako Tioreore Ngatai-Melbourne, Antonio Te Maioha, Jacqueline McKenzie, Te Kohe Tuhaka, Lawrence Makoare, Dean O'Gorman, Jared Turner a Tania Nolan.

Snímek bude uveden na VOD 12. 7. 2024.