Do amerických kin se vrzy podívá nový film Rennyho Harlina, slavného finského režiséra, kterému vděčíme za akční klasiky jako Smrtonosná past 2 (1990) a Cliffhanger (1993). Snímek ponese název The Bricklayer, přičemž v hlavní roli uvidíme Aarona Eckharta. Server ComingSoon.net nedávno vydal krátký klip, ve kterém nám zmíněný herec dokáže, že s jeho postavou si vskutku není radno zahrávat. Podívat se na něj můžete výše.

Samotný příběh by se měl točit kolem zločince, který začne postupně likvidovat zahraniční novináře, přičemž jejich smrt se posléze snaží svést na CIA. Agentura se proto pokusí vytáhnout z důchodu agenta Vaila (Eckhart), který sice rozkazy moc neposlouchá, ale i tak se jedná o jejich nejlepšího muže. Bude právě na něm, aby odhalil tajemství, které se týká mezinárodního spiknutí. 

Renny Harlin, jehož filmografie se skládá především ze samých akčňáků, nám také v budoucnu nadělí další díl z hororové série Oni. Scénář k filmu The Bricklayer zpracovali Matt Johnson a Hanna Weg.

Dále se ve snímku objeví herci jako Nina Dobrev, Clifton Collins Jr., Tim Blake Nelson, Ilfenesh Hadera, Oliver Trevena, Akis Sakellariou, Ori Pfeffer a Konstantin Adajev.

V amerických kinech by měl mít snímek premiéru již 5. 1. 2024, k nám se snad během roku dostane na VOD.