Žádný strach, k žádnému rušení premiér nedošlo. Pouze si na oba dva filmy budeme muset počkat o něco déle. Server Deadline tak odhalil, že Warner Bros. Discovery se rozhodlo odložit oficiální premiéru jak druhému dílu Aquamana, tak i dalšímu Shazamovi. Hlavním důvodem je patrně nedostatek peněz. Studio si údajně může letos dovolit propagovat jen 2-3 filmy, mezi které patří Black Adam a Don´t Worry Darling. Aquaman a Shazam si tak budou muset počkat do příštího roku. Dále za to také údajně mohou zapeklité strasti postprodukce, například pokračování Aquamana je údajně plné naprosto famózních a úžasných vizuálních efektů, které fanoušky ohromí. A jak dlouho tedy budeme čekat?

Aquaman and the Lost Kingdom se z 16. 3. 2023 přesouvá na 21. 12. 2023.

Shazam! Hněv bohů se z 22. 12. 2022 zas přesouvá na 16. 3. 2023.

Odložení druhého Shazama je ale v jistém ohledu poměrně pochopitelné i z hlediska box officu, protože 15. 12. 2022 konečně dorazí do kin dlouho očekávané pokračování Avatara, od kterého se také čeká, že bude bořit rekordy v tržbách. A jelikož o něj bude v kinech se vší pravděpodobností setsakramentsky velký zájem, druhý Shazam by tak mohl uvíznout v jeho stínu, tudíž by příliš kaček nevydělal. 

Do pokračování Aquamana se samozřejmě opět vrátí Jason Momoa jako Arthur Curry. Ten bude muset se vší pravděpodobností spojit síly se svým bratrem Ormem, který působil jako hlavní padouch v prvním díle. Oba dva se tak budou muset postavit nepříteli, který vyloženě prahne po Arthurově smrti. Tím je nebezpečný padouch Black Manta, který od dob prvního dílu výrazně zesílil, přičemž se už nemůže dočkat, až se Aquamanovi řádně pomstí.

Co se Shazama týče, tak producent Peter Safran fanouškům slibuje, že se ve filmu dočkáme celé řady mytologických tvorů, například minotaurů, harpyjí a draků. A i když se valná část filmu bude odehrávat v USA, tak se eventuálně podíváme nejen do Athén, ale i do samotné říše bohů. Zachary Levi navíc slibuje, že druhý díl bude skrznaskrz velkolepější.

Druhého Aquamana se opět ujal hororový režisér James Wan, přičemž o scénář se zas postaral jeho dlouholetý kamarád a spolupracovník David Leslie Johnson-McGoldrick. Uvidíme v něm tak herce jako Jason Momoa, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Temuera Morrison, Dolph Lundgren, Pilou Asbæk a Nicole Kidman… a možná i Amber Heard.

Režie druhého dílu Shazama se opět ujal David F. Sandberg, stejně tak scénář si opětovně vzal pod palec Henry Gayden. V hlavních rolích tak objeví jak Zachary Levi, tak i záporačky Helen Mirren a Lucy Liu. Ve filmu se mimo jiné dočkáme také herců jako Jack Dylan Grazer, Asher Angel, Rachel Zegler, Adam Brody, Ross Butler, D.J. Cotrona, Grace Fulton, Meagan Good a Djimon Hounsou.