Japonský tvůrce mangy Kentaró Miura vydal v roce 1990 první část jeho dospělé dark fantasy mangy s jednoduchým názvem Berserk. Od té doby bylo vydáno celkem 40 dílů. V Severní Americe a ve Spojeném království vydávaly Berserka v angličtině od roku 2003 společnosti Dark Horse Comics a Digital Manga Publishing. Berserka můžete znát i ve formě anime seriálu, celovečerního filmu, anebo Hack and slash videoher, například Berserk and the Band of the Hawk z roku 2016.

Vydání mangy u nás má na starosti asi největší český vydavatel mangy nakladatelství CREW. To na svém Facebookovém profilu prozradilo, že je Berserk zcela hotový. Stačí tedy počkat na moment, kdy ho CREW vypustí do prodeje. Pokud nepřijde žádný další problém, jako například druhá vlna Covid-19, dočkat bychom se mohli již v červenci/júli.

Od Berserka můžeme očekávat krvavý příběh s prvky romantiky, erotiky a velkou porci akce v temném fantasy světě. Hlavním hrdinou je Černý šermíř, obávaný bojovník Guts, jenž disponuje obrovským mečem, kovovou rukou, stovkami jizev z bojů nebo mučení a znamením, které na sebe přitahuje síly zla. Takový však nebyl celý život. Příběh se postupně vrací zpět do minulosti, do doby, kdy mladý Guts pozná charismatického velitele oddílu Jestřábů Griffitha, který mu změní život.

Jak již bylo řečeno, první díl Berserka bychom měli očekávat v červenci/júlu tohoto roku. Přesné datum vydání je stanoveno na 14.7. Navíc by měl vyjít jen v lehce upravené originální obálce a ve větším formátu.