Šampionem víkendového box officu se tentokrát stal titul, který do světa kinematografie úplně nezapadá. Minulý týden totiž v kinech premiéroval koncertní film Taylor Swift: The Eras Tour, který se zaměřil na titulní slavnou zpěvačku a její turné. A jelikož se stále jedná o jednu z nejpopulárnějších hudebních ikon současnosti, tak asi nebude divu, že její koncertní snímek přitáhl do kinosálů desítky milionů lidí.

Když se na to podíváme v přesnějších číslech, tak v rámci domácího box officu utržil film solidních 96 milionů dolarů, čímž naprosto rozdrtil jakoukoliv konkurenci a zajistil si v žebříčku domácích tržeb první místo. Pokud k tomu připočteme ještě mezinárodní tržby, tak celosvětově by měl mít snímek na kontě něco kolem 128 milionů, přesné číslo ještě zatím není jasné.

Jedná se už každopádně o nejúspěšnější koncertní film na americkém trhu, lehce se mu tak podařilo překonat snímek Never Say Never (2011) od Justina Biebra, který celosvětově utržil asi 99 milionů. Necháme se překvapit, jak si snímek povede příští týden, ale jelikož se do kin nahrnuli především zpěvaččini oddaní fanoušci, je možné, že film půjde s tržbami rychle dolů. 

Na vzdáleném druhém místě máme horor Vymítač ďábla: Znamení víry, který pro domácí box office utržil 11 milionů dolarů, což je oproti minulému víkendu propad o více než 58%. Celosvětově má nová hrůzná podívaná na kontě 85 milionů, což by na rozpočet 30 mega nebylo vůbec špatné, ale problém je především v tom, že studio Universal odkoupilo práva na Vymítače ďábla za 400 milionů dolarů. Evidentně tak čekalo mnohem lepší výsledek, zatím to ale pro společnost musí být spíše zklamáním.

Na třetí místo spadl animovaný snímek Tlapková patrola ve velkofilmu, který po víkendu utržil 7 milionů dolarů, celosvětově to zas dělá 126,4 mega. Vzhledem k malému rozpočtu (30 milionů) se už teď můžeme bavit o úspěchu. Snímek je v kinech třetím týdnem, ale v TOP 5 domácího box officu by se ještě mohl nějaký ten čas udržet. Ale i kdyby z ní zmizel už příští týden, tvůrci mohou být s takovýmto výsledkem spokojení.

Na čtvrtém místě máme Saw X, který po víkendu utržil 5,7 milionů dolarů, celosvětově to dělá 71,3 mega. I zde mohou tvůrci spokojeně přikyvovat, rozpočet činil jen 13 milionů, přičemž snímek se může chlubit dobrými reakcemi jak od kritiků, tak i od diváků. Je tudíž jasné, že desítkou se celá série neuzavře.

A na pátém místě máme sci-fi Stvořitel, kde už je to o něco smutnější. Po svém třetím týdnu snímek utržil 4,3 milionů dolarů, celosvětově zas 79,1 mega. To znamená, že film stále ještě nedokázal překonat svůj původní rozpočet (80 milionů), tudíž 20th Century Studios by jednoznačně mělo počítat se ztrátami. Na start nové filmové značky to nevypadá. 

A na co do kina tento týden? Jednoznačně na Zabijáky rozkvetlého měsíce, nový film legendárního Martina Scorseseho, ve kterém se objeví jeho dvorní herci Leonardo DiCaprio a Robert De Niro. A už velice brzy se od nás dočkáte i recenze!

Snímek do našich kin dorazí ve čtvrtek, tedy 19. 10. 2023. Níže se můžete podívat na oficiální trailer.