Už za necelý měsíc bude na službě Max premiérovat druhá řada fantasy seriálu Rod Draka, ve které se slavná a ničivá občanská válka mezi dvěma stranami Targaryenů rozjede na plné obrátky. A nyní zde máme další oficiální trailer, který je opět náležitě velkolepý.

Ten nám opět představí perspektivu obou válčících stran, tudíž jak Černých, kteří podporují královnu Rhaenyru (Emma D’Arcy), tak i Zelených, kteří zas chtějí na Železném trůně udržet Aegona II. (Tom Glynn-Carney). Obě strany ale samozřejmě budou potřebovat spojence, které lze najít u dalších významných rodů Západozemí. Z konce první řady víme, že Zelení na svou stranu získali Baratheony. Ke komu se ale třeba připojí ušlechtilí Starkové? Inu, to se diváci holt budou muset nechat překvapit. 

Kromě výše zmíněných se každopádně vrátí také Matt Smith jako princ Daemon, Olivia Cooke jako Alicent Hightower, Rhys Ifans jako Otto Hightower, Eve Best jako Rhaenys, Ewan Mitchell jako Aemond, Steve Toussaint jako Lord Corlys Velaryon, Fabien Frankel jako Ser Criston Cole, Sonoya Mizuno jako Mysaria, Graham McTavish jako Ser Harrold Westerling, Matthew Needham jako Larys Strong a John MacMillan jako Laenor Velaryon.

Z nováčků se nám ve druhé řadě představí Clinton Liberty jako Addam z Hullu, Jamie Kenna jako Ser Alfred Broome, Kieran Bew jako Hugh, Tom Bennett jako Ulf, Tom Taylor jako Lord Cregan Stark, Vincent Regan jako Ser Rickard Thorne, Abubakar Salim jako Alyn z Hullu, Gayle Rankin jako Alys Rivers, Freddie Fox jako Ser Gwayne Hightower a Simon Russell Beale v zatím neznámé roli.

Těšit se můžeme na akčnější a velkolepější sezónu, která však tentokrát bude mít pouze 8 epizod. Tvůrcem a hlavním scenáristou je i nadále Ryan J. Condal.

Na službě Max od 16. 6. 2024.