Netlix začal s přípravou seriálu velmi brzy poté, co (doufejme) utichla nejhorší část koronavirové pandemie. Předprodukce je v plném proudu. Henry Cavill (Geralt) a Freya Allan (Ciri) dorazili do studia, aby se připravili na natáčení, které potrvá až do února 2021. Taktéž se zdá, že se začalo s obsazováním nových postav.

Přečtěte si také: Netflix skutečně chystá prequel seriálového Zaklínače

Stránka Redanian Intelligence, která sleduje všechno týkající se seriálového Zaklínače, odněkud vyhrabala castingové video herce Edwarda Rowa. Ten se snažil získat novou roli, jež je pojmenována pouze písmenem „D“. Nemá za sebou sice mnoho rolí, ale zahrál si třeba v loňském britském filmu Bait. Původní video z internetů zmizelo velice rychle, díky uživateli Witcher AR se však objevilo na Twitteru a je tam pořád.

Zde jsem si jeho výstup dovolil přeložit.

Muž: „Omlouvám se D, nevím, co se stalo.“

D: „Usnul jsi na hlídce. To se stalo. Zvládl jsi první bitvu, aniž by sis podělal spodky, noční odpočinek sis zasloužil.“

Muž: „Bude to někdy jednodušší?“

D: „Zůstat vzhůru“

Muž: „Zabíjení.“

D: „Když tě jako chlapce tvůj otec poslal orat pole, nejdřív tě začaly bolet ruce, že jo? Pak puchýře, mozoly a bolest se přesunula k zádům, pak jsi zesílil, bolest se pohnula k hlavě z každodenního monotónního strkání čepele do hlíny a obdělávání nekončeních lánů hlíny. Zabíjení se neliší od jakékoliv jiné práce. Trik spočívá v tom, že obtíže nikdy nezmizí. Jenom se přesunou. Stanou se tupějším druhem bolesti. Člověk se to může naučit ignorovat.“

Twitterový post taktéž předjímá to, že když video uniklo, herec pravděpodobně nebyl pro roli zvolen. Ale kdo je tedy „pan D“? Příspěvek spekuluje o tom, že by to mohl být Rience. Člověk, který dělá špinavou práci pro čaroděje Vilgefortze. Sedí věk postavy a charakter. Já jsem však skeptický. Drsňák ve středním věku je v Zaklínači snad každý třetí, takže to nejsou příliš spolehlivá vodítka. Stejně tak se může jednat o zcela novou vedlejší postavu, která nebyla v knihách zmíněna.

Redanian Intelligence dále spekuluje, že ve většině případů jsou zkrácená označení postav odvozena od jejich prvního písmene. Dijkstra byl třeba označen jako David, takže tohle zřejmě není on. Rience na druhou stranu měl kódové označení Richard, takže to zřejmě taky nebude on.

Kdo je tato postava podle vašeho soudu?