Před necelým měsícem to byla pouhá spekulace, dnes je to skutečnost. Streamovací gigant Netflix věří Zaklínači natolik, že kromě druhé série seriálu a celovečerního animovaném filmu The Witcher: Nightmare of the Wolf připravuje prequel k první řadě seriálu.

Prequel se jmenuje The Witcher: Blood Origin, bude mít šest dílů a odehrává se 1200 let před zrozením samotného Geralta z Rivie. Fanoušci se tak mohou těšit na elfský svět, zrod prvního zaklínače a na události, které spojily světy monster, lidí a elfů.

Přečtěte si také: Henry Cavill sa kvôli roli Geralta v Zaklínačovi váľal v blate a takmer prišiel o zrak

Na projekt dohlíží Declan de Barra, showrunnerka Zaklínače Lauren Schmidt Hissrich jako výkonná producentka a autor původních knih o Zaklínači Andrzej Sapkowski v roli konzultanta.

„The Witcher: Blood Origin vypráví příběh elfské civilizace před jejím pádem a odhalí zapomenutou historii úplně prvního zaklínače,“ prozradil de Barra s tím, že ho po přečtení knih vždy zajímalo, jaký byl elfský svět před kataklyzmatickou událostí známou jako konjunkce sfér. Sapkowski doufá, že sága Zaklínač si získá další fanoušky.

Na další podrobnosti a datum premiéry si musíme ještě počkat.