Spolu s oznámením nového Star Wars seriálu od tvůrkyně Ruské panenky (Russian Doll) oficiální stránka StarWars.com taktéž oznámila nový film od režiséra, který za sebou nemá žádné malé filmy. Taika Waititi natočil Thor Ragnarok, upírskou komedii Co děláme v temnotách nebo drama Králíček JoJo. Za poslední jmenovaný film dostal Oscara za nejlepší adaptovaný scénář a to rozhodně není špatná vizitka. Na scénáři k novému filmu s ním bude spolupracovat Krysty Wilson-Cairns, která napsala film 1917. Za něj dostala britskou filmovou cenu BAFTA za nejlepší film roku.

O Star Wars filmu od tohoto režiséra se spekulovalo již od doby, kdy režíroval finální osmou epizodu první série seriálu Mandalorian. Teprve nyní to máme potvrzeno oficiálně. Vzhledem k tomu, že zámořské recenze seriál chválí a 8. epizoda není výjimkou věřím, že by mohl natočit film, který udělá radost všem fanouškům. Bohůmžel je více toho co nevíme.

Nevíme kdy by měl jít film do kin nebo co by měl být ústřední motiv příběhu. Fanoušci momentálně spekulují o tom, že by film mohl být umístěn do éry High Republic, to znamená přibližně 200 let před události Skryté hrozby. Na oficiální části informací si budeme muset počkat.

Jste spokojeni s výběrem režiséra pro další film této franšízy nebo nejste fanoušky jeho práce? Budeme rádi, když se s námi o názor podělíte v komentářích.