Představte si, že studujete na elitní střední škole, představa o pohádkové budoucnosti je čím dál blíž, a najednou musíte čelit nečekanému obvinění z vraždy. Přesně těchto motivů se drží Anthony Mandler coby režisér kriminálního dramatu Monster, který nedávno na svých stránkách představil Netflix v oficiálním traileru.

Příběh intelektuálně laděného snímku se točí okolo sedmnáctiletého středoškolského premianta Stevea Harmona (Kelvin Harrison Jr.), který se po nařčení ze spáchání zvlášť závažného trestného činu ocitá v tíživé životní pasti. Tu symbolizují složité soudní bitvy, jež mohou v krajním případě vést až k tomu, že by oblíbený student filmové vědy strávil zbytek života za mřížemi.

Přečtěte si také: Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik, Netflix přichází s krimi sérií Nevina

„Co ve mně vidíte vy? Kluka? Umělce? Outsidera?“ Dechberoucí výpověď ohraničená teenagerským způsobem života v ulicích New Yorku vyšle do světa otázky, které diváky zřejmě donutí zapřemýšlet o svém vlastním bytí. Měla by jedna chvíle předurčit celý zbytek něčího života? To jsou otázky, které snímek vyvolal například na půdě odborné veřejnosti v rámci speciálního výběru na prestižním filmovém festivalu Sundance.

Režijní debut Monster inspirovaný literární klasikou, kterou napsal Walter Dean Myers, se objeví na kartě Netflixu již 7. května 2021. Vedle hlavního protagonisty se divákům představí také Jennifer Hudson, Jeffrey Wright nebo Jennifer Ehle.