První část velkolepé sci-fi jménem Rebel Moon, kterou si vzal pod palec režisér Zack Snyder, dorazí na Netflix už za dva měsíce. Zmíněný filmař však chce své univerzum rozšiřovat i na jiných frontách, tedy nejenom na těch filmových.

Snyder oznámil, že krátce po novém roce vyjde komiks jménem Rebel Moon: House of the Bloodaxe, který bude sloužit jako prequel k oběma filmovým dílům. Příběh zpracoval sám Snyder, scenáristkou se stala Mags Visaggio, kreslířem Clark Bint a koloristou Francesco Segala.

A jak už může být z názvu patrné, děj by se měl zaměřit na rod Bloodaxe, mezi jehož členy patří sourozenci Darrian (Ray Fisher) a Devra (Cleopatra Coleman), dva vychytralí povstalci, které Kora (Sofia Boutella), hlavní hrdinka filmu, naverbuje do boje proti zlé galaktické říši. 

Děj komiksu by se měl odehrávat 5 let před události první filmové části s podtitulem Zrozená z ohně. Zavést by nás měl na válkou ohroženou planetu Shasu, kterou otřásají spory uvnitř rodu Bloodaxe. Jeho vůdce tak bude postaven před náročnou volbu. Půjde ve stopách svého brutálního otce a vytáhne do války, nebo bude usilovat o mír?

Happyend bychom zde se vší pravděpodobností čekat neměli, podle scenáristky Visaggio to bude příběh o selhání a důsledcích neúspěchu, taktéž ho nazvala"shakespearovskou tragédií“. Díky komiksu bychom podle Snydera mohli i lépe pochopit, co vlastně vedlo Darriana a Devru postavit se proti zlému impériu. První číslo vydá Titan Comics již 10. 1. 2024.

Co se nadcházející filmové události týče, tak jak již bylo řečeno, hlavní hrdinkou se stane mladá žena jménem Kora, kdysi věrná přívrženkyně zlého galaktického impéria jménem Mother World, která však chce očistit své jméno. Rozhodne se proto od pařátů impéria zachránit farmářskou kolonii na měsíci Veldt. Vydává se tak na různá místa ve vesmíru, aby naverbovala spojence.

Zack Snyder se postaral jak o režii, tak i o scénář, na kterém ještě pracovali Kurt Johnstad a Shay Hatten.

První část bude na Netflixu premiérovat 22. 12. 2023. Druhá část jménem The Scargiver zas 19. 4. 2024.