Třetích Strážců Galaxie se dočkáme sice až za rok, ale populární partu sympatických pardálů, kterým vdechl život scénárista a režisér James Gunn, uvidíme ještě letos. V první řadě v nadcházejícím čtvrtém Thorovi jménem Láska jako hrom, kde však budou hrát vedlejší roli. Na konci roku se ale také dočkáme vánočního speciálu, který by nám měl představit nové dějové linky a další postavy. James Gunn navíc nedávno také oznámil, že produkce speciálu, která probíhala souběžně s natáčením třetího dílu, je konečně u konce. Gunn však diváky ujišťuje, že i přestože se nejedná o plnohodnotný díl, čeká na fanoušky opravdu uspokojivá a parádní jízda, která bude mít taktéž svůj vlastní nadupaný soundtrack. Režisér taktéž objasnil, do jaké doby přesně speciál zapadá v rámci celého MCU. 

Žádné překvápko to ale nebude. Speciál se bude skutečně odehrávat po událostech čtvrtého Thora, přičemž částečně svými dějovými prvky vydláždí cestu ke třetímu dílu Strážců. Taktéž prohlásil, že by v něm měla být představena zcela nová a významná postava. Zatím se však neví, o koho přesně se bude jednat. Dobrým kandidátem by ale mohl být Adam Warlock. Mocný nepřítel Thanose, kterého si zahraje herec Will Poulter. Co se týče atmosféry a ducha celého seriálu, tak Gunn v minulosti prohlásil, že celý film je silně inspirovaný Svátečním speciálem Star Wars z roku 1978, který mnozí diváci považují za vůbec nejhorší film z předaleké galaxie, co kdy vznikl. Ale pevně věříme, že Gunn si všechno pečlivě pohlídal a podobný osud jeho snímek nečeká. Tedy doufejme! 

Ve filmu bychom se tak opět měli dočkat herců jako Chris Pratt, Dave Bautista, Pom Klementieff, Vin Diesel, and Bradley Cooper a Zoe Saldana.

Premiéra filmu je stanovená na prosinec/december 2022.