Druhé části Duny se letos bohužel nedočkáme. Ale nemusíme bědovat, protože pokud prahnete po nějakém parádním sci-fi kousku, vynahradit vám to může opravdu skvěle vyhlížející Stvořitel. Novému filmu Garetha Edwardse (Rogue One: Star Wars Story) vyšel finální trailer, na který se můžete podívat výše.

Z toho je zřejmé, že na nás čeká nejenom napínavá akční podívaná, ale také řádně emocionální nálož, která bude stavět na kvalitním příběhu a zajímavých postavách. Upoutávka nám ukazuje více z minulosti hlavního hrdiny, kterým se stane agent speciálních sil jménem Joshua (John David Washington). S tím zavítáme do doby, kdy lidstvo vede ničivou válku proti robotům s vyspělou umělou inteligencí.

K té došlo poté, co se AI, která měla zcela původně chránit lidstvo, obrátí proti svým organickým pánům a shodí do ulic Los Angeles atomovou bombu. Joshua následně vystopuje zdánlivě nepolapitelné jádro mysli umělé inteligence jménem Stvořitel, které vytvořilo tajemnou zbraň s mocí ukončit celou válku.

K jeho překvapení má ale ona zbraň podobu robotické dívky jménem Alphie (Madeleine Yuna Voyles). Pokud však padne do rukou jeho nadřízených, bude s dívkou jistojistě amen. I z nejnovějšího traileru je patrné, že Joshua se vzepře rozkazům a pokusí se dítě dostat do bezpečí. Jaké to ale bude mít následky? 

Kromě chváleného Rogue One (2015) je také Gareth Edwards režisérem titulů jako Zakázaná zóna (2010) a Godzilla (2014). Na scénáři ke Stvořiteli pracoval spolu s Chrisem Weitzem (Jak na věc).

Dále se ve snímku představí herci jako Allison Janney, Ralph Ineson, Ken Watanabe, Marc Menchaca a Sturgill Simpson.

V kinech se snímek objeví 28. 9. 2023