Před nějakou dobou došlo ke spojení studií WarnerMedia a Discovery, v rámci čehož také vznikají zbrusu nové plány pro příští filmové projekty. A jeden takový by se mohl týkat i filmového Supermana, kterého v DCEU ztvárnil Henry Cavill. I přestože herec na sebe upoutal pozornost ještě před vydáním Muže z oceli, přesněji například díky seriálu Tudorovci, byl to právě první film s jeho Supermanem, který mu kariéru rozjel na plné obrátky. Následně s ním také vyšly DCEU snímky jako Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti a Liga spravedlnosti. Plány studia Warner Bros. pro DCEU se neustále vyvíjely, ale budoucnost Supermana byla překvapivě v podstatě v neustálém stavu určité nejistoty.

Nyní se ale zdá, že Supermanův čas ve stínech by se mohl chýlit ke konci. Jak již bylo řečeno, studia Warner Bros. a Discovery nedávno uzavřely fúzi za 43 miliard dolarů. Došlo tak ke spojení společností pod jednu střechu. Ta se nazývá Warner Bros. Discovery. To také vedlo k omezení filmových divizí WB, přičemž podle nedávných zpráv chtějí představitelé Discovery přepracovat filmovou a seriálovou budoucnost DC. Jednou z nových priorit je údajně znovuvyužití známých a oblíbených postav, na které se tak trochu zapomnělo, případně byly odsunuty do pozadí. Podle informací od Variety má tak Discovery zájem o potenciální oživení budoucnosti Supermana. Údajně představitelům studia přijde nemyslitelné, aby tak významná postava DC někde sama chřadnula. Neexistují ale zatím žádné podrobnosti o tom, co to přesně znamená, ale je jasné, že noví majitelé WB chtějí jednu z největších postav DC zpět na velké plátno.

Superman je samozřejmě nejenom jednou z nejpopulárnějších DC postav v celé historii, ale je i jednou z nejznámějších ikon popkultury. Christopher Reeve dříve hrál Supermana ve čtyřech sólových filmech během 70. a 80. let, zatímco Brandon Routh dostal šanci restartovat/pokračovat v jeho odkazu snímkem Superman se vrací. Není ale zatím jasné, zda to znamená, že se Cavill vrátí. Je také možné, že Superman bude pro DCEU přeobsazen, případně se může dočkat restartu ve svém vlastním vesmíru podobně, jako to udělal Matt Reeves s novým Batmanem. Cavill se ale vůbec netají tím, že by si Supermana rád opět zahrál. Tak uvidíme, co z toho všeho nakonec vyleze.