Chris Priestley je britský autor, který se zaměřuje na horory pro děti a mládež. Ještě předtím, než začal psát své knihy, se živil jako úspěšný ilustrátor pro noviny a časopisy. V roce 2000 napsal a vydal svou první knihu Dog Magic!, která byla dokonce vybrána do užšího výběru pro Children’s Book Award. Od té doby vydal vcelku velký počet knih. My v Česku a na Slovensku můžeme znát například horovou sérii pro děti a mládež s názvem Příšerné příběhy, která čítá celkem 4 díly.

V roce 2017 napsal autor knihu Curse of the Werewolf Boy, která bude v nejbližší době pod českým názvem Kletba vlkodlačího chlapce vycházet i u nás. Jedná se o první svazek rozsáhlejšího cyklu s názvem Moldánkovské věže, který obsahuje více navazujících dílů. Zajímavostí je, že si autor knihu i sám ilustroval. V Česku knihu vydává nakladatelství Argo, které dokonce ponechalo i vzhled originální obálky.

Kletba vlkodlačího chlapce je opět hororem pro mladší čtenáře. Příběh se odehrává v britské internátní škole pro ne moc bystré syny ne zrovna bohatých rodičů. Škola sídlí kdesi na venkově v budově středověkého hradu. Vyučování zde vede výstřední učitelský sbor. Jednoho dne se však stanou nevysvětlitelné události, které naruší celou výuku. Učitelé a památeční předměty se začnou ztrácet. Následkem těchto událostí hrozí, že se zruší vánoční prázdniny. Žákům se tato možnost nelíbí, a tak se rozhodnou rozjet detektivní pátrání, které by mělo oné nečekané události vysvětlit.

Kniha by se v prodeji měla objevit již dnes 19. května/máje. Pokud máte vlastní děti, mladší sourozence, anebo máte prostě rádi například seriál Scooby-Doo!, tato kniha by vám mohla udělat radost.