Necelý měsíc před premiérou první řady veleúspěšného seriálu Wednesday (2022), v němž si zamračenou členku Addamsovy rodiny zahrála Jenna Ortega, se tvůrci nechali slyšet, že by se svých vlastních sérií mohly dočkat i další postavy. A zdá se, že přesně to už má v plánu Netflix.

Podle serveru Bloomberg, který mimo jiné informoval o spin-off projektech ke Gangům z Birminghamu a Vyproštění, se zdá, že streamovací platforma zřejmě začala pracovat na novém seriálu, jenž se zaměří na jiného člena slavné pochmurné rodinky.

Jmenovitě by se svého vlastního spin-offu měl dočkat strýček Fester, jehož ve Wednesday ztvárnil Fred Armisen. Ten by si roli měl zopakovat i v chystaném spin-offu. Detaily o příběhu zatím neznáme, podle všeho by si ale Netflix měl dát obzvlášť záležet na tom, aby vypracoval co nejkvalitnější dějovou linii. 

Showrunneři a scenáristé Wednesday, tedy Alfred Gough a Miles Millar, už minulý rok o možnosti vytvoření dalších seriálů o členech Addamsovy rodiny s představiteli Netflixu mluvili. Tehdy oba filmaři uvedli, že by si velice přáli, aby se jejich svět ještě pořádně rozvětvil i za hranice Wednesday. Podle nich by to bylo fajn i z toho důvodu, že původní seriál se může chlubit skvělým obsazením. Kromě Armisena je zde i Catherine Zeta-Jones (Zorro: Tajemná tvář) jako Morticia a Luis Guzmán (Magnolia) jako Gomez. A nadělit vlastní seriálové dobrodružství i těmto postavám, které ztvárnily tyto známé hollywoodské hvězdy, by se mohlo Netflixu vyplatit.

Zatím ale nepředbíhejme. Nejdříve si raději počkejme na to, zda služba dá oficiálně seriálu o Festerovi zelenou. 

V budoucnu se samozřejmě také můžeme těšit i na druhou řadu Wednesday. První klapka by měla padnout v Irsku v druhé polovině dubna/apríla roku 2024. Nová sezóna by už podle všeho neměla věnovat tolik pozornosti hrdinčině romantickému životu, přičemž by měla zase o něco více přičichávat k hororu.

Datum premiéry zatím neznáme, ale tipli bychom si, že druhá řada bude uvedena někdy v roce 2025.