Pokud jste si říkali, že jedna z mála pozitivních a fajn věcí na posledních řadách Hry o trůny byla postava Lyanny Mormont, která si získala fanoušky díky svému ostrému jazyku a hereckému výkonu vycházející hvězdy Belly Ramsey, možná byste mohli dát šanci nadcházející dobrodružné komedii jménem Catherine Called Birdy. Na oficiální trailer se můžete podívat výše. Příběh se odehrává ve středověké anglické vesnici Stonebridge v roce 1290, přičemž se zaměřuje na mladou Lady jménem Catherine (Ramsey), taktéž známá pod svou přezdívkou Birdy. Je dcerou místního Lorda jménem Rollo (Andrew Scott), který místním zemím vládne spolu se svou ženou Lady Aislinn (Billie Piper). Jejich nejmladší dítě je však pěkné kvítko. 

Chamtivý Rollo ale momentálně zápolí s pěkně těžkými časy. Je totiž ve finanční krizi. Proto usoudí, že jedinou cestou, jak se z ní úspěšně dostat, je provdat Catherine za nějakého bohatého šlechtice. Temperamentní, chytré a po dobrodružství toužící dívce se to ale samozřejmě ani trochu nelíbí. A je připravena jakýmikoliv způsoby odradit každého nápadníka, který by byl natolik bláhový, aby ji požádal o ruku. Její touha po svobodě a nezávislosti ji tak nakonec přivede do konfliktu s jejími vlastními rodiči. Zásadní obrat ale přijde ve chvíli, kdy dorazí ten nejpodlejší nápadník, který má ale možná tu nejlepší nabídku. A láskyplný vztah mezi rodiči a jejich dítětem tak bude vystavěn těžké zkoušce. 

Snímek vychází podle stejnojmenné knihy pro děti z roku 1994, kterou napsala americká spisovatelka Karen Cushman. O scénář a režii se postarala Lena Dunham, herečka a držitelka Zlatého glóbu za seriál Girls z roku 2012. Dále se ve snímku dočkáme herců jako Joe Alwyn, Dean-Charles Chapman, Paul Kaye, Ralph Ineson, Isis Hainsworth, Archie Renaux a Douggie McMeekin.

Oficiální premiéra na Amazonu je stanovená na 7. 10. 2022.