I přestože to nějakou dobu zabralo, třetí díl jedné z nejpovedenějších MCU sérií se pomalu škrabe ven na světlo světa. Je již dokončený scénář, při jehož čtení se však herečky Karen Gillan (představitelka Nebuly) a Pom Klementieff (představitelka Mantis) dojetím rozbrečely. I přestože ještě nevíme, o co přesně ve třetím díle půjde, Karen Gillan prohlásila, že celá zápletka je opravdu velice emocionální a dojemná. Herci si scénář četli v jedné místnosti, přičemž po jeho dočtení se na sebe dvě zmíněné herečky podívaly, načež hned propukly v pláč. 

Film bude údajně zkoumat své jednotlivé charaktery do větší hloubky. Taktéž se má jednat o poslední film, ve kterém uvidíme Davea Bautistu v roli Draxe. Režisér James Gunn, který třetí díl nakonec natočí také, už v minulosti uvedl, že ze Strážců Galaxie chce mít trilogii. Nadcházející díl tak bude skutečně tím posledním, na kterém bude pracovat. V rámci toho Bautista uvedl, že pokud končí Gunn, tak bude chtít skončit také. Mnoho fanoušků už nějakou dobu spekuluje o tom, že Drax ve třetím díle zemře. Oblíbený fanouškovský důkaz spočívá v barvě samotného loga filmu. Podle mnohých z nich totiž barva loga symbolizuje postavu, která v daném filmu zemře.

Logo prvního dílu mělo hnědo-žlutou barvu, což symbolizovalo smrt Groota

Logo druhého dílu zase modrou, což symbolizuje smrt Yondu Udonta.

A konečně logo třetího dílu se nese v barvách, které mohou připomínat vzezření Draxe. 

To celé je ale samozřejmě pouhá teorie. Ovšem pokud se má příběh Strážců v nadcházejícím díle uzavřít, rozhodně by nebylo překvapivé, kdyby jeden z nich měl natáhnout bačkory. Zdá se vám tato teorie pravděpodobná?