Každý správný fanoušek sci-fi by měl minimálně jednou v životě zhlédnout legendárního Blade Runnera. A pokud jste se do slavného a pochmurného univerza zamilovali, přičemž do toho ještě rádi hrajete stolní hry, tak pro vás máme skvělou zprávu. Včera totiž byla zahájena crowdfundingová kampaň na Kickstarteru pro oficiální stolní RPG hru Blade Runner. Hra bude vycházet především ze slavné klasiky z roku 1982, kterou natočil Ridley Scott. Ke hře vyšel i oficiální trailer, na který se můžete podívat výše. A rozhodně musíme uznat, že atmosféru slavného univerza zachycuje brilantně. Podporovatelé tak mohou například získat kopii knihy základních pravidel, stejně tak i verzi s omezenou edicí. 

Jakožto blade runneři, tedy členové policejního oddělení v Los Angeles, kteří mají za úkol lovit nelegální androidy zvané replikanti, budou hráči získávat body povýšení plněním svých úkolů. Ať už jde například o hledání usvědčujících důkazů, řešení zapeklitých případu, případně zatýkání replikantů, co unikají před zákonem. Body povýšení lze použít k získání výhod, mezi které například patří zcela nové schopnosti, vybavení a lepší plat. Získání tří nebo více bodů povýšení povede k tomu, že hráčská postava získá vyznamenání od zástupce náčelníka Holdena. Pokud by však hráči neplnili své povinnosti blade runnerů, mohou jim být body povýšení odebrány, což může vést k určitému disciplinárnímu postihu.

A nebyl by to Blade Runner, kdyby se v něm neřešily i určité morální otázky. Rozhodnutí být milosrdní k cílenému replikantovi může vést ke ztrátě bodů povýšení, ale postavy tak zároveň mohou získat body lidskosti, které lze použít ke zvýšení úrovně dovedností. Postavy replikantů mohou zas získat body lidskosti tím, že neuspějí v základním testu, kdy LAPD zjišťuje, zda se replikantský blade runner příliš nevzdaluje od své chladné racionality směrem k příliš nebezpečným lidským emocím. Tudíž je zde i určitý odkaz snímek Blade Runner 2049, který natočil Denis Villeneuve.

Nově odhalené obrázky pravidel také potvrdily existenci snových sekvencí, kterých jsme se ostatně dočkali i v obou hraných filmech. Ty mohou být hráčem použity k tomu, aby zjistil něco o své postavě, případně odkryl vodítko k určité záhadě, jež je skrytá v jejím podvědomí.

I přestože kampaň odstartovala teprve včera, tvůrci už mají dávno vybráno. Je tudíž evidentní, že o hru mají fanoušci doopravdy zájem. Jakby také ne, vždyť je to Blade Runner! Hru vydá Free League Publishing, studio zodpovědné za vydání různých dalších TPRG, které vychází z motivů slavných filmů Ridleyho Scotta.

Těšíte se?