Dokumentární série Arcade Dreams symbolizuje jízdu na horské dráze napříč historií populárního herního žánru. Arkádová nostalgie, která prostupuje oficiálním teaserem, jistě zahřeje u srdce jak mladé, tak ty starší členy komunity hráčů. 

Jde vůbec o první projekt, který se skrze výpovědi historiků, sběratelů a legend z oboru herních fanatiků pokusí zmapovat historii arkádovek od 20. let minutého století až po současnost. Cestování časem nás tedy vrátí do dob, kdy byly arkádové hry ještě pinballovou záležitostí v automatech velkých zábavních parků. Právě tam se ale formovaly klíčové inspirace, směry a atmosféra jejich pixelových nástupců. 

Přečtěte si také: Zcela smyšlená dobrodružství Dicka Turpina: Minisérie o slavném loupežníkovi v nové upoutávce

Série postupně vtáhne diváky do všech významných ér arkád a přidá k tomu příběhy těch, kteří u zrodu tohoto žánru byli. Právě jejich hlasy divákům připomenou stroje, o kterých se kdysi dokonce tvrdilo, že vůbec neexistují. Režisér Zachary Weddington tak mimo jiné poukáže na fakt, že za zrodem velkých věcí obvykle stojí trnitá cesta plná překážek, které je zapotřebí překonat k dosažení úspěchu, jenž se zapíše do (herních) dějin. 

Davy nadšených hráčů, dobový entuziazmus, éra joysticků, první animace, neonové barvy, virtuální realita, spousta barevných čudlíků a ikonické zvuky automatů - ano, to vše tvůrci Arcade Dreams slibují. Kdy se toho všeho ale dočkáme? To je bohužel zapovězeno v arkádovém nebi. Tvůrci projekt prozatím odložili na Kickstarter, kde se v následujících měsících pokusí získat 95 tis. USD (cca 2 mil. Kč) na další vývoj série.