Pokud máte rádi britský humor a o víkendu dostanete chuť na něco nenáročného, můžete zkusit dá šanci minisérii Zcela smyšlená dobrodružství Dicka Turpina, která právě dnes, tedy 1. března, premiéruje na službě Apple TV+. Platforma se také pochlubila novou upoutávkou, která je zároveň i pohledem do zákulisí. Podívat se na ni můžete výše.

Celý děj se bude točit kolem legendárního britského loupežníka Dicka Turpina (Noel Fielding), který byl pohromou Anglie v první polovině 18. století. Nadcházející minisérie si však bude z tohoto bandity dělat z drtivé části především legraci, v rámci čehož nám jeho příběh převypráví po svém. Dick (z jehož jména si bude minisérie samozřejmě také utahovat) se s bandou psanců vydá na absurdní dobrodružství, během něhož se pokusí přelstít Jonathana Wildea (Hugh Bonneville), zkorumpovaného zákonodárce a samozvaného lovce zlodějů. 

Hlavními tvůrci a scenáristy jsou Claire Downes, Ian Jarvis a Stuart Lane. Stejná trojce také stojí za vznikem komediálního seriálu The Job Lot (2013).

O režii jednotlivých epizod se postarali Ben Palmer a George Kane. Dále hrají Tamsin Greig, Marc Wootton, Robert Eames a další.

Na službě Apple TV+ jsou od 1. 3. 2024 dostupné první dva díly.