Minulý týden vyšlo najevo, že k antihrdinské MCU týmovce Thunderbolts se připojí na Oscara nominovaný Steven Yeun, hvězda ze seriálu The Walking Dead. V té době jsme ale ještě nevěděli, koho přesně měl herec ve filmu ztvárnit, ovšem údajně se jedná o postavu, jež se má objevit i v budoucích marvelovských projektech. Podle zdrojů od scooperů CanWeGetSomeToast a Caiden Reed se ale zdá, že Yeunova role byla konečně odhalena.

Vypadá to, že herec by měl ztvárnit Roberta Reynoldse, který je pod svým superhrdinským jménem znám jako Sentry. Jedná se o postavu, kterou v komiksové podobě v roce 2000 vytvořil scenárista Paul Jenkins a kreslíř Jae Lee. Původně se jednalo o drogově závislého chlapíka, který se vloupal do laboratoře profesora dohlížejícího na Wolverinovu proměnu ve Zbraň X, kde požil experimentální zářící sérum. Díky tomu získal sílu milionu vybuchujících sluncí, čímž mu byly propůjčeny podobné schopnosti, které má třeba i DC Superman. Stejně tak má i své vlastní přepychové sídlo!

Samozřejmě to ale mělo i určité vedlejší účinky. Sérum totiž zároveň vytvořilo The Void, jeho zlý odraz a temnou stránku, která je ztělesněním mocné ničivé síly, jež by dokázala zničit klidně celý vesmír. Kvůli ní napáchal Sentry v komiksech mnoho škod, tudíž se o žádného Mirka Dušína rozhodně nejedná.

Přesto ale za sebou zanechal také kus slušné práce. Stal se spojencem X-Menů a Fantastické čtyřky, kterým několikrát pomohl, a následně se také stal členem Mighty Avengers. Nutno také dodat, že Sentry se zatím v žádném filmu ani seriálu nikdy neobjevil. Doufejme tedy, že jeho debut bude jaksepatří působivý. Tedy samozřejmě za předpokladu, že jsou tyto zvěsti pravdivé, protože Marvel je zatím nepotvrdil. Pokud se ale skutečně má ve filmu objevit, je snad možné, že by se jeho temná stránka stala primární hrozbou chystaného filmu? To se necháme překvapit. 

MCU snímek Thunderbolts bude každopádně vyprávět o speciálním týmu, který je spíše antihrdinský než záporácký.

Patřit do něho bude Florence Pugh jako Yelena Belova, Sebastian Stan jako Winter Soldier, David Harbour jako Red Guardian, Julia Louis-Dreyfus jako Valentina Allegra de Fontaine, Hannah John-Kamen jako Ghost, Olga Kurylenko jako Taskmaster, Wyatt Russell jako U.S. Agent a Harrsion Ford jako Thaddeus E. "Thunderbolt" Ross, který na celou skupinu dohlíží, jejím vůdcem by se ale údajně měl stát Bucky Barnes (Winter Soldier).

K režii filmu je upsaný Jake Schreier, který je zodpovědný za snímky jako Robot a Frank (2012) a Papírová města (2015).

Scénář si vzali na starost Kurt Busiek a Eric Pearson, který psal marvelovky jako Agent Carter (2016), Thor: Ragnarok (2017) a Black Widow (2021).

Oficiální premiéra je stanovená na 25. 7. 2024.