Oblíbený český streamer a youtuber, Radek „Sterakdary“ Starý, v posledních dnech spustil předprodej pokračování románu Arila: Stříbrné město s názvem Arila: Poslední hvězda. Během speciálního, více než hodinu dlouhého streamu, Sterak knihu duchovně pokřtil, představil doprovodný merch, soutěže, lehce nastínil budoucnost značky a nakonec odpovídal na otázky diváků.

Debutový román Arila: Stříbrné město sklidil v Česku a na Slovensku obrovský komerční úspěch. Od vydání bylo prodáno okolo 7000 fyzických kopií a několik stovek elektronických knih. I s přihlédnutím k otevřenému konci muselo být každému jasné, že Sterak svou kariéru spisovatele nepověsí na hřebík a v příběhu hrdinky Arily bude pokračovat. Nikdo ale v době vydání asi nečekal, že Radek přinese pokračování po pouhých šesti měsících.

Druhý román s podtitulem Poslední hvězda by měl uzavřít první část příběhů z magického světa Aldolonu. Na fanoušky tak bude čekat dokončení životní cesty mladé hrdinky Arily. Příběh by měl začít tam, kde první díl skončil, tedy v novém Nurheimu, který povstal z trosek pradávného Amdailu. Pro národ Nurů to vypadá, že našli konečně klid a bezpečí. Jenže obyvatelé Nurheimu moc dobře ví, že se jedná o dočasné období klidu. A co se stalo s Arilou? Na ni čeká mnohem náročnější úkol, než být hrdinkou. „Bude se muset postavit čelem šílené bohyni, jejíž hněv otřásá samotnou realitou.“

Tím však příběhy z Aldolonu neskončí. Jak Sterak, tak i editor z nakladatelství Albatros, během streamu potvrdili, že se série v budoucnu dočká dokonce několika dalších knih. Fanoušci tak nebudou muset strádat.

Budoucnost ale nechme budoucností a pojďme se podívat, jak to vlastně bude s vydáním románu Arila: Poslední hvězda. Jak jsme uvedli v úvodu, Sterak během streamu spustil předprodej na RealGeeku. Během oficiálního vydání si však budete moci knihu zakoupit i u všech velkých i menších knihkupců. Datum vydání spadá na konec příštího pracovního týdne.

 Kromě knihy samotné si můžete předobjednat i doprovodné tričko, několik plakátů a chybět samozřejmě nesmí ani další sběratelský box. V něm fanoušci sice nenaleznou knihu, ale spoustu sběratelských předmětů. Například Slzu Kthaary, talisman Hvězda Ynuura, lahvičku s Aurou, tematickou záložku a další věci.

Posledním překvapením streamu bylo oznámení audio verze prvního románu. Podle slov editora z nakladatelství Albatros se na audioknize začalo již pracovat. Celou knihu bude namlouvat Jitka Ježková, česká herečka a dabérka, která svůj hlas propůjčila například postavě Rose v Titanicu.

Jak jsme již jednou uváděli, druhý díl Arily s podtitulem Poslední hvězda by měl vyjít nejspíše ve čtvrtek 25. Listopadu/novembra 2021.