Black Panel Press je nezávislým komiksovým vydavatelem, který byl založen Adrewem Benteauem v roce 2017. Tato firma právě v těchto dnech spustila na Kickstarteru kampaň, ve které požadují peníze na vydání nového komiksu. Nejedná se však o ledajaký komiks, nečekejte od něj hromadu akce, násilí, ale spíše lidskost a zamyšlení se nad současnými problémy. Navíc z každé prodané kopie půjdou 2 $ na humanitární pomoc.

Komiks nese název Illegal Cargo. Jedná se o 96 stránkový grafický román, který napsal a ilustroval komiksový tvůrce Augusto Mora. Příběh se věnuje tématu mexických imigrantů, kteří se snaží za každou cenu překročit hranice do USA. Hlavním hrdinou je již starý pán José Sendero, který se z Mexika musí vydat na dlouhou cestu za hledáním své ztracené dcery. Ta se údajně ztratila právě na nelegální cestě do USA. Illegal Cargo by měl být inspirovaný historkami pravých imigrantů.

Projektu se podařilo během pěti dnů vybrat skoro dvojnásobek požadované částky, přesněji řečeno 1110 $ z 571 $. Do konce zbývá ještě 24 dnů, takže můžete směle objednávat i vy. Za 14 $ můžete mít digitální verzi komiksu, za 29 $ navíc i fyzickou kopii. Pokud přispějete ještě víc, můžete se těšit na trička, hrníčky, sketche a jiný merch.

Backeři by měli dostat své kopie během července/júla 2020. Autoři projektu budou ceny posílat po celém světě, takže pokud máte zájem o fyzickou kopii, máte jedinečnou šanci. Jestli vás projekt zaujal, určitě se podívejte na stránku kampaně, kde najdete podrobnější informace.