Aktualizace:

Japonská televizní stanice NHK oznámila datum vysílání Attack on Titan The Final Season na pondělí 7. prosince/decembera. Krátce na to Funimation potvrdilo, že čtvrtou sérii bude streamovat ve stejný den. Taktéž odhalilo nový obrázek demonstrující vizuální stránku.

PŮVODNÍ ČLÁNEK

Crunchyroll na svůj YouTube kanál nahrál trailer na čtvrtou sérii Attack on Titan. Je to ten samý, který jsme již měli možnost vidět. Ale nebojte, nepíšu nový článek zbytečně, objevily se nové informace. Známe animační štáb a připravuje se nový rekapitulační film, který bude mít kino premiéru. Nejdříve však v rychlosti zopakuji, o čem nová sezóna bude.

Čtvrtá a závěrečná série nás vrhne do násilné války mezi lidmi z Marley a Eldia. Společně se svými věrnými přáteli Eren přísahal, že pomstí smrt svojí matky a přivede boj k lidem z Marley. To hlavní, co jsme však viděli, byla spousta akce, krve a smrti. Troufnu si tvrdit, že to zatím vypadá na největší bitvu v celém tomto anime. A to tenhle seriál nikdy nebyl pro slabé povahy.

Anime vychází z mangy stejnojmenné velmi populární série Hajime Isayamyho. První tři série animovalo Wit Studio, ale nadcházející čtvrtou sérii zpracuje studio MAPPA, které má taktéž schopné animátory, takže se nemusíme obávat propadu kvality.

Yuichiro Hayashi (Dorohedoro, Garo the Animation, Kakegurui) pro studio MAPPA usedne na režisérskou stoličku. Hiroshi Seko (Ajin, Vinland Saga, Mob Psycho 100) bude dohlížet na scénář. Tomohiro Kishi (Dorohedoro, 91 Days) je designerem postav. Hiroyuki Sawano se vrací jako hudební skladatel po boku Kohta Yamamoto (Blue Exorcist: Kyoto Saga, The Seven Deadly Sins: Revival of The Commandments).

Kompilační, nebo jinak řečeno rekapitulační, film Attack on Titan ~Chronicle~ (Shingeki no Kyojin: Chronicle), který shrnul všech 59 epizod z předchozích tří sérií, měl premiéru v japonských kinech 17. července. Tento film taktéž poputuje do vybraných amerických, kanadských britských a irských kin. (U nás, jako ostatně vždy, zase nic).

Původně měla mít tato série premiéru na podzim tohoto roku. To už se pravděpodobně nestihne, protože proto, ale Crunchyroll slíbil, že se anime dočkáme ještě tento rok. Každopádně, kdo chce znát příběh v předstihu, stále může sáhnout po manze, kterou zde vydává nakladatelství CREW.