Věznice se plní nebezpečnými vězni a s takovýmto problémem je třeba se vypořádat. Přišel čas postavit tu nejlepší věznici, která si zvládne poradit s každým problémem. A kdo by ji měl postavit? Přeci vy v nové deskovce z produkce Paradox Interactive a PSC Games s názvem Prison Architect: Cardboard County Penitentiary.

V této deskové hře pro 1 až 4 hráče se chopíte role správce/architekta věznice s nejvyšší ostrahou. Budování nových místností, řízení financí, zajišťování všeho potřebného pro vaše zaměstnance a vězně a spousta dalšího bude pouze ve vaší režii. K utržení sladkého vítězství budete muset plnit různé cíle a pomáhat vězňům k podmíněnému propuštění.

Nebudete to mít ale vůbec snadné. Zdroje jsou omezené a vy nejste jediní, kdo se snaží postavit funkční věznici. V rámci jednotlivých kol budou probíhat dražby. V nich budete moci získat budovy pro vaši věznici a politické karty. Budete si muset dávat pozor, kolik peněz si můžete dovolit utratit, jelikož jediný špatný krok vás může stát vítězství.

V případě, že se vám podaří získat budovu do vaší věznice, rovnou si ji k ní také přidáte. Podle toho, jakou budovu máte a kam ji umístíte, budete získávat různé bonusy. Vítězem se následně stává ten, kdo splnil nejvíce zvolených cílů.

Tenhle rok tu máme opravdu jednu deskovku podle videohry za druhou. Na Kickstarter se postupem času blíží deskovka na motivy Slay the Spire, 20. duben/apríl značí začátek kampaně pro Monster Hunter World: The Board Game a v květnu/máji by snad měl začít i Kickstarter pro The Witcher: Old World. Pokud jste milovníky deskových her a zároveň videoher, máte se rozhodně na co těšit.

Prison Architect: Cardboard County Penitentiary vypadá na docela zajímavý projekt, který by mohl oslovit dost hráčů. A to nejen proto, že samotná videoherní předloha sklidila velký úspěch. Za deskovou hrou totiž stojí společnost PSC Games, která má na kontě velmi úspěšnou válečnou deskovku Blitzkrieg!. K tomu všemu na hře pracuje David Turczi, jehož jméno jste mohli zaslechnout v souvislosti s deskovou hrou Anachrony.

Než si ale Prison Architect: Cardboard County Penitentiary zahrajeme, bude to ještě nějakou dobu trvat. Hra totiž teprve v květnu/máji dorazí na Kickstarter, kde ji budete moci podpořit.