Slay the Spire je trochu speciálním rogue-like titulem. Celý se totiž točí kolem stavění perfektního balíčku karet, se kterým se poté prokousáváte zástupy nepřátel. Pokud jste se hry už nabažili v elektronické podobě, budete své zkušenosti moci uplatnit v deskové variantě, kterou si na starost vzalo studio Contention Games.

Ovšem než se ke hře dostanete, bude to ještě nějakou chvíli trvat. Slay the Spire The Board Game totiž nejdříve zamíří na Kickstarter, kde se pokusí získat vaši podporu. Zde by se měla objevit v průběhu letošního jara, takže bližší informace můžeme očekávat někdy začátkem tohoto období.

V tuhle chvíli toho moc nevíme, ale jedno je jasné. Deskovou variantu Slay the Spire si zahrajete buď solo nebo v kooperaci až se třemi dalšími hráči. To, že půjde o kooperaci, je tou nejzajímavější věcí a dost mě zajímá, jak bude zpracována. Přece jen v předloze se ujímáte role jedné postavy, takže je otázkou, jak toto bude vyřešeno ve hře více hráčů.

V Contention Games mají rozhodně na čem pracovat, jelikož přetvořit takové množství schopností, relikvií a nepřátel, které Slay the Spire nabízí, bude rozhodně výzva. K práci na tomhle projektu se ale dostalo správné studio, jelikož mají na kontě už jednu hru Imperium: The Contention, která je v některých částech Slay the Spire podobná, takže věřím, že budou vědět, jak na to.

Pokud byste se chtěli pustit do původního Slay the Spire ještě předtím, než se na jaře spustí kampaň deskové varianty, můžete si hru pořídit na PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch a dokonce i na mobilní zařízení.