Zaklínač se dostane na naše stoly. CD Projekt RED dnes oznámil The Witcher: Old World. Jde o deskovou hru, za kterou je zodpovědný Łukasz Woźniak - autor titulů jako Valhalla a Mercurius.

The Witcher: Old World nabídne fanouškům deskových her zážitek pro dva až pět hráčů. Příběh se odehrává mnoho let před dobrodružstvím Geralta z Rivie. Hráči se zhostí role mladých adeptů jedné z pěti zaklínačských škol - školy Vlka, školy Kočky, školy Gryfa, školy Medvěda a školy Zmije. Odvážlivci se vydají na nebezpečnou a mimořádnou cestu napříč kontinentem, učiní řadu obtížných rozhodnutí, dokončí úkoly, budou bojovat s příšerami a dokonce - čas od času - budou bojovat v hostinci o čest své školy s dalšími zaklínači.

Herní doba by měla být 90 až 150 minut. Doporučený věk je od 14 let a vše se odehraje na rozsáhlé mapě. Během dobrodružství si postavíte vlastní unikátní balíček karet výběrem ze široké škály schopností. Ty zahrnují útoky, úskoky a zaklínadla známá jako znamení. Prostřednictvím synergie karet se budete snažit dosáhnout silných kombinací, abyste využili charakteristické schopností své zaklínačské školy.

Cílem je získat 4 až 6 trofejí. Trofeje můžete získat zabíjením příšer, vyhráváním chaotických rvaček v hospodě proti jiným zaklínačům, trénováním atributů na nejvyšší úrovně nebo řešením určitých úkolů během vašeho dobrodružství.

Pokud jste se začali těšit, tak nemůžeme počítat s rychlou premiérou. Teprve v květnu/máji letošního roku budou spuštěny kampaně na zagramw.to a Kickstarteru. Zájemci se mohou podílet na obsahu a příbězích, které ve hře budou. Premiéra v angličtině a polštině je naplánována na duben/apríl 2022. Je dost pravděpodobné, že deskovka bude přeložena i do češtiny, Zaklínač je u nás hodně populární.