Taky jste si říkali, že už jste sympatického Michaela Fassbendera dlouho neviděli? Inu, to protože se od roku 2019 nikde neobjevil. Kdo ví, možná měl trauma z příšerného posledního dílu X-Menů s podtitulem Dark Phoenix, kde jsme ho mohli vidět naposledy. V roce 2023 se ale herec konečně objeví v hned několika velkých filmech. Mezi ně bude patřit sportovní komedie Next Goal Wins, která bude adaptací stejnojmenného britského dokumentu z roku 2014.

Ovšem nakonec si na ni budeme muset počkat krapet delší dobu. Zcela původně to vypadalo, že film bude premiérovat příští rok na jaře, přesněji 20. 4. 2023, nedávno jsme se ale dočkali informace, že film se o několik měsíců odkládá. Nakonec se ho tak dočkáme až 21. 9. 2023. O odkladu tak rozhodlo vydavatelské studio Searchlight Pictures. 

Těšit se každopádně můžeme na příběh ze sportovního světa, který vychází ze skutečné události. V roce 2001 se americký fotbalový tým Samoa zapsal do historie poté, co utrpěl nejhorší prohru v historii světového poháru, kdy prohrál s Austrálií 31:0. Po oné naprosto ponižující porážce se proto tým rozhodne vyhledat nového trenéra, aby jim pomohl dostat se z úplného dna na úplný vrchol. A tím se nakonec stal Thomas Rongen (Michael Fassbender), na kterého se děj zaměřuje.

O režii se tak postará oscarový Taika Waititi, který uvedl, že i přestože nikdy předtím nenatočil sportovní film, vždycky si to chtěl vyzkoušet. Obzvlášť už jen vzhledem k tomu faktu, že snímek bude o bandě smolařů. A Waititi prostě příběhy o smolařích miluje. 

K Fassbenderovi, který se příští rok objeví také v novém thrilleru The Killer od Davida Finchera, se přidá i Elisabeth Moss, hvězda ze seriálu Příběh služebnice. Ta ve filmu ztvární Rongenovu bývalou manželku. Také se můžeme těšit na Willa Arnetta, jenž si zas zahraje fotbalového manažera. Na scénáři kromě Waititiho pracoval také Iain Morris.

Dále se můžeme těšit na herce jako Rhys Darby, Rachel House, Angus Sampson, Uli Latukefu, Beulah Koale, Oscar Kightley a Lehi Makisi Falepapalangi.