Mnozí z nás asi moc dobře ví, že série Transformers je ve velké většině jen o válce mezi Autoboty a Decepticony. Hlavním místem bojů je jejich rodná planeta Cybertron, která většinu své existence „prožila“ ve válečném stavu. Válka o Cybertron je i přes rozdílné časové osy v komiksech, seriálech, filmech i videohrách takovou klasickou zápletkou celého Transformers univerza.

Přečtěte si také: Tři nové plakáty k blížící se druhé části trilogie War for Cybertron

Do obrovského univerza Transformers teď těsně přes silvestrovskými oslavami přibyla nová pětidílná komiksová série s názvem Transformers: Escape, kterou vytvořil skotský spisovatel Brian Ruckley (Svět bez bohů) společně s britskou ilustrátorkou Bethany McGuire-Smith (Transformers) a americkým koloristou Joshem Perezem (Transformers).

Série Transformers: Escape nás zavede na začátek válečného stavu na Cybertronu. Do velkého konfliktu mezi Autoboty, Decepticony a dalšími frakcemi se nechtěně začíná připojovat i civilní obyvatelstvo a oběti stoupají. S řešením těchto problémů ale přicházejí Wheeljack, Hound a někteří z největších vědců Cybertronu. Snaží se totiž znovu aktivovat program Ark, který má za úkol evakuovat planetu za pomoci obrovských vesmírných lodí.

První sešit z této nové pětidílné série vydalo IDW Publishing 30. prosince/decembra 2020. Druhý by se měl v prodeji objevit v lednu/januári a třetí v březnu/marci 2021. Elektronické verze v anglickém jazyce můžete zakoupit na stránkách vydavatelství.