Mezi nejlepší britské komediální projekty 21. století patří zcela nepochybně i takzvaná „Cornetto trilogie“, která se skládá z filmů Soumrak mrtvých, Jednotka příliš rychlého nasazení a U Konce světa. Všechny tři filmy jsou primárně komediemi, ale zároveň každý z nich má prvky ještě jednoho dodatečného žánru. Pro Soumrak mrtvých je to horor, pro Jednotku příliš rychlého nasazení krimoška a pro U Konce světa zas sci-fi. Všechny tři snímky zrežíroval talentovaný filmař Edgar Wright, postaral se i o všechny scénáře, se kterými mu výrazně pomáhal jeho dobrý kamarád Simon Pegg. Ten se mimo jiné ujal hlavních rolí ve všech třech filmech. Celá trilogie má po právu obrovskou fanouškovskou základnu, první dva díly jsou obzvlášť populární, tudíž mnozí si začali říkat, zda bychom se v budoucnu nemohli dočkat potenciálního čtvrtého dílu. 

A byť se to ještě před několika měsíci zdálo být nemožné, tak se zdá, že určitá naděje opravdu vysvitla. V rozhovoru pro Comicbook.com Simon Pegg prohlásil, že už s Wrightem určité nápady probírají, ovšem kvůli nabitému programu obou dvou tvůrců to není jen tak jednoduché. Přesněji řekl sympatický herec následující:

,,Musíme si s Edgarem udělat pořádek v rozvrhu, abychom spolu mohli zase něco napsat. Nějaké nápady už byly, bavíme se o nich, přičemž už kolem něčeho kroužíme. Ale očividně je velmi zaneprázdněný, což jsem tedy i já. Už to není jako za starých dobrých dob, kdy jsme se jen snažili získat pozornost a měli spoustu času. Nyní jsou věci trochu složitější. Ale v mém srdci je místo pro všechny tyto nápady, plus očividně chci znovu s Edgarem a Nickem [Frostem] pracovat, protože jsou to moji kámoši, navíc to bude znamenat, že se budeme moci více setkávat.“

Čím by mohl potenciální projekt být? O tom se můžeme jen dohadovat, každopádně ale už víme, že se vší pravděpodobností to nebude pokračování žádného z předešlých dílů. I přestože Pegg v minulosti prohlásil, že by si opět rád zahrál Garyho Kinga (hlavní postavu z filmu U Konce světa), zároveň řekl, že s Wrightem sequely nedělají, protože chtějí filmový svět vždy oslnit s něčím zcela novým. Necháme se proto překvapit, co pro nás oba britští pardálové vymyslí. Je ale rozhodně dobré vědět, že spolu opět po tak dlouhé době zas spolupracují. Jaký je váš oblíbený díl Cornetto trilogie?