Další pondělí, další box office okénko, klasika. Tentokrát však budeme mluvit o postcovidovém MCU šampionovi, který patří mezi nejúspěšnější filmy všech dob. Řeč je samozřejmě o marvelovce Spider-Man: Bez domova, která se nedávno vrátila do kin se svou rozšířenou verzí jménem Spider-Man: No Way Home - The More Fun Stuff Version. Návštěvníci kin by se tak měli dočkat jak určitých prodloužených sekvencí, tak i scén, které se do finálního střihu nakonec nedostaly. A jak se zdá, studio Sony rozhodně udělalo dobře, že pavoučího hrdinu vrátilo zpátky na scénu, protože rozšířená verze Spideyho po víkendu zcela ovládla kina v Severní Americe.

V domácím prostředí tak snímek vydělal 6 milionů dolarů, čímž překonal Top Gun: Maverick, box office krále pro rok 2022, jenž po víkendu vydělal 5,4 milionů. 

Spider-Man: Bez domova se svým celosvětovým box officem stojí těsně před branami TOP 5 komerčně nejúspěšnějších filmů všech dob. Momentálně má na kontě 1,91 miliard dolarů, díky čemuž je v žebříčku nejvýdělečnějších filmů na šestém místě. Na místě pátém se nachází Avengers: Infinity War, další úspěšná marvelovka, která vydělala 2 miliardy. Je možné, že díky návratu do kin nám Spidey překoná další Avengers? To se necháme překvapit.

Kromě Spider-Mana a Mavericka byl v kinech zájem ještě o animák Liga supermazlíčků, stejně tak si vedl slušně nejenom komediální akčňák Bullet Train, který už má celosvětově na kontě téměř 200 milionů dolarů, ale i upírský horor Pozvánka do pekla. 

Tento týden konečně po mnoha letech úmorného čekání přichází do kin historický velkofilm Jan Žižka s hollywoodským obsazením, o který se postaral režisér a kaskadér Petr Jákl. V českých kinech se snímek objeví ve čtvrtek, tedy 8. 9. 2022.

A pokud si náhodou chcete poslechnout názory odborníků, určitě zhlédněte naše nedávno vydané video, které si můžete pustit níže!