Jill Valentine a Chris Redfield se vrátí zpět do Spencerova sídla v karetní hře Resident Evil: The Card Game, za kterou stojí vydavatelství Gen X Games a designér Jaime López. Jméno Jaime López vám asi nepřijde moc povědomé (Resident Evil: The Card Game je jeho druhá hra), ovšem vydavatelství Gen X Games má na svém kontě úspěšné kousky, jako jsou Kartografové, Arboretum či Hrdina v kostce.

López přinesl do své hry vcelku zajímavý a dosud ne tolik používaný herní mechanismus. Jde o to, že všichni hráči ovládají jednu postavu a střídají se v jejím ovládání, což López přirovnává ke střídání se u ovladače se svými kamarády či sourozenci při hraní na původním PlayStationu. S podobnou herní mechanikou jste se mohli setkat již v deskové adaptaci videohry This War of Mine, kde se hráči střídají v ovládání všech přeživších.

Resident Evil: The Card Game je ve vývoji od roku 2018 a vyjít by měla v prvním kvartále 2022. Zahrát si ji budete moci až se třemi kamarády a k dispozici budete mít hned dvě herní postavy - Jill Valentine a Chrise Redfielda. Oba dva nabídnou trochu jinačí herní styl a budou začínat se zcela odlišným vybavením. V obou přídech budete mít stejný cíl, dostat se na střechu Spencerova sídla a uniknout do bezpečí.

Ve svém tahu si budete moci zahrát několik akčních karet, díky nimž se budete pohybovat po sídle a jeho všemožných lokacích. Čekají na vás různá známá místa, jako jsou zahrady či skryté laboratoře. Jednotlivé místnosti jsou pro vás zahaleny rouškou tajemství, a dokud je neodemknete některým z klíčů, nebudete vědět, co se v nich skrývá. Na druhé straně karet lokací tak najdete ilustraci dveří z původní hry, které mají odkazovat na ikonickou načítací obrazovku, která se objevila vždy, když jste vstupovali do nové oblasti.

Přečtěte si také: Návrat do Spencerova sídla proběhne v deskovce Resident Evil: The Board Game

Po otevření dveří se vám odhalí obsah dané místnosti. V nich můžete najít potřebné zásoby v podobě léčivých bylinek, nových zbraní a dalších pomocných udělátek. Nebudou to pouze zásoby, které v místnostech najdete. Za každý rohem na vás totiž číhá nebezpečí v podobě virem zmutovaných nepřátel, se kterými se můžete rozhodnout bojovat či zvolit strategický útěk. López potvrdil magazínu Dicebreaker, že se ve hře objeví všichni známí bossové, takže je rozhodně na co se těšit.

Devadesátiminutový pokus o útěk nebude žádnou procházkou růžovou zahradou. Dle všeho máme očekávat obtížnost na úrovní původní hry, ovšem pokud byste s ní až moc zápolili, budete mít možnost si hru ulehčit. K dispozici bude také něco ve stylu "New Game Plus", kdy se vám po dohrání partie přidají nové předměty do té další.

Resident Evil: The Card Game půjde rovnou do prodeje, takže se nemusíte bát nějaké extra drahé Kickstarter kampaně. Vydavatel Gen X Games plánuje vydání na první kvartál roku 2022.