Resident Evil 2: The Board Game je na trhu už nějaký ten pátek, zatímco Resident Evil 3: The Board Game nedávno začal přicházet podporovatelům z Kickstarteru. Ti našli pod víkem krabice menší překvapení, které naznačuje vznik deskové hry Resident Evil: The Board Game, která by měla dorazit na Kickstarter ještě letos na podzim. Steamforged Games tak konečně budou mít celou původní trilogii série v deskoherní podobě.

Přečtěte si také: Steamforged Games chystají deskovky na motivy Sonica a Sea of Thieves

Vznik Resident Evil: The Board Game předzvěstoval letáček, který byl nalezen pod víkem krabice Resident Evil 3: The Board Game. Hráči, kteří obdrželi svou kopii deskovky, se o tento poznatek ihned podělili se světem na sociálních sítích. Na což následně zareagovala společnost Steamforged Games, která znovu zveřejnila příspěvek jednoho uživatele.

Resident Evil: The Board Game tedy vyjde pod taktovkou společnosti Steamforged Games, která se postarala i o adaptaci druhého a třetího dílu. Mimo to mají na svém kontě deskové hry na motivy Dark Souls, Devil May Cry, Horizon Zero Dawn nebo Monster Hunter: World.

Deskovky na motivy druhého a třetího dílu jsou si velmi podobné. Nabídnou vám zajímavý kooperační dungeon-crawl zážitek, který vás z fantasy prostředí přesune do lokací zamořených nebezpečnými zombie. Obě si užijete v jednom až čtyřech hráčích a můžete se společně pustit do jednotlivých scénářů nebo si rovnou zahrát několika hodinovou kampaň.

U deskovky Resident Evil: The Board Game v tuhle chvíli známe pouze název a kdy dorazí na Kickstarter. Je ale dost pravděpodobné, že hra bude hodně podobná svým dvěma předchůdcům. Podzim ale není bůh ví jak daleko, tak se snad brzy dočkáme dalších informací.