Tak se nám konečně představil první trailer na reboot slavné zombie série, která ponese název Resident Evil: Welcome to Raccoon City. A má to přesně všechny věci, které byste od něho očekávali – hrozivé zombie, krev, odkazy na videoherní předlohu a pěkně naštvané nemrtvé psy. Trailer nás zavede do roku 1998, přičemž se zdá, že se v něm nachází řada lokací, které veteránští hráči videoherní série od Capcomu určitě poznají. Například honosné sídlo z prvního dílu, plus i policejní stanici Raccoon City z dílu druhého. Z toho by se dalo usuzovat, že film pravděpodobně stmelí příběh z prvních dvou her do jednoho. Dalším důkazem budiž ten fakt, že ve filmu uvidíme bok po boku jak sourozence Redfieldovi (Kaya Scodelario a Robbie Amell), tak i Jill Valentine (Hanna John-Kamen) a Leona S. Kennedyho (Avan Jogie), což jsou všechno postavy, se kterými jsou znalci původní herní série určitě obeznámeni. 

Podle oficiální synopse filmu bylo Raccoon City domovem obří farmaceutické společnosti jménem Umbrella Corporation, která bude zodpovědná za zrození hrozivého zla, které z města udělá to nejnebezpečnější místo na planetě. Skupina přeživších hrdinů se tak bude muset spojit dohromady nejen proto, aby odkryli tajemství společnosti Umbrella, ale aby vůbec mohli přežít celou noc. A celá ta řada krvelačných potvor, která si už na ně brousí zuby, jim to rozhodně neulehčí. Předchozí filmy z Resident Evil série s Millou Jovovich měly povětšinou stále více a více sestupující kvalitu, přičemž mnozí fanoušci si o ní nemyslí nic dobrého. Nadcházející reboot je proto dobrou příležitostí navrátit filmové sérii dávnou zašlou slávu. Ale znáte to – filmové adaptace videoher většinou příliš velký úspěch neslavily. Ale necháme se překvapit. 

O scénář a režii se postaral Johannes Roberts, což může vyvolat určité obavy, protože se jedná o tvůrce, jehož filmografie se především skládá z poměrně průměrných až podprůměrných hororů. Ale třeba se stane zázrak. Kromě výše zmíněných jmen se ve filmu ještě dočkáme herců jako Tom Hopper, Lily Gao, Donal Logue a mnohých dalších. Oficiální premiéra je stanovaná na 24. 11. 2021.