Pokud jste fanoušci anime a mangy, o sérii Speed Racer jste už možná slyšeli. Slavná značka z 60. let, za jejíž vznik je zodpovědný Tatsuo Yoshida, se dočkala nejenom animovaného seriálu, ale také hraného filmu z roku 2008, o který se postaralo legendární sourozenecké duo Lana a Lilly Wachowski, tvůrci Matrixu. A i přestože film obecně sbíral dobré recenze, bohužel se jednalo o komerční propadák. Pokud se vám však po unikátním cool světě závodění stýská, tak pro vás máme dobrou zprávu. Vypadá to, že Speed Racer se vrátí v podobě hraného televizního seriálu, o který by se měl postarat slavný režisér J. J. Abrams a jeho firma Bad Robot. Abrams bude na film dohlížet jako jeden z výkonných producentů, není však jisté, zda bude seriál také režírovat.

Showrunnerem a jedním z hlavních scénáristů se má stát Hiram Martinez, který se například podílel na tvorbě seriálů jako Chyťte ho!, Ledová archa a Sněží! The Hollywood Reporter informoval o tom, že studia Bad Robot, Warner Bros. a Apple, pod kterým bude seriál vznikat, jsou ohromena vizí, kterou pro seriál Martinez vymyslel. Dalším scénáristou a showrunnerem se údajně má stát také Ron Fitzgerald, který se například podílel na scénáři ke slavnému sci-fi seriálu Westworld. Dále pracoval na sériích jako Světla páteční noci, Poslední základna a Perry Manson. Tak doufejme, že seriál je v dobrých rukou. Tvůrci se navíc netají tím, že se budou snažit vycházet co nejvíce z původní komiksové předlohy, ale zároveň si budou brát určitou inspiraci z výše zmíněné filmové adaptace. 

Podle webu The Hollywood Reporter se o seriálu diskutuje už roky, přičemž vychází z celkové dohody Abramse a Bad Robot s Warner Bros. Série si před časem našla cestu k Applu, ale vývoj to byl údajně nesnesitelně pomalý. V roce 2019 Abrams podepsal pětiletou smlouvu ve výši 250 milionů dolarů s WarnerMedia, která povede k uskutečnění mnoha jeho chystaných projektů. A zdá se, že Speed Racer je jedním z nich.

Těšíte se?