Už od konce zimy víme, že Sony nám nadělí další dobrodružství ze svého narůstajícího marvelovského univerza. Žádného dalšího Venoma a Spider-Mana však nečekejte (zatím). Místo nich se k nám totiž přivalí tajemná Madame Web, mocná telepatka a jasnovidka, která dokáže číst myšlenky. V komiksech Spider-Manovi několikrát pomohla, přesto se ale nedá říct, že by se jednalo o vyloženě kladnou postavu. A i přestože stále nevíme podrobné detaily o filmovém příběhu, vyšlo už najevo, v jaké době se nám Madame Web představí. Podle webu Deadline nás čeká „origin story“, tudíž ve snímku uvidíme, jak se z Cassandry Webb stala mocná a slepá telepatka, které autoimunitní onemocnění narušuje komunikaci mezi svaly a nervy. Web taktéž uvádí, že velkou roli by ve filmu měly hrát i paralelní světy. Jakou roli přesně? To se budeme muset nechat překvapit.

Madame Web si zahraje atraktivní Dakota Johnson, kterou si mnozí nejlépe pamatují kvůli její roli Anastasie Steele, jež je jednou z hlavních postav v knižní a filmové sérii Padesát odstínů šedi. Minulý rok se také například objevila v dramatu Temná dcera, kterou zrežírovala herečka Maggie Gyllenhaal.  A jelikož je herečka stále brzkou třicátnicí, Sony se u její postavy pravděpodobně odhodlá k určitým změnám, protože v komiksech měla Madame Web nejčastěji podobu stařeny. Nedávno také vyšlo najevo, že ve filmu se objeví i začínající herečka Celeste O´Connor, která si například zahrála v loňskému snímku Krotitelé duchů: Odkaz. Zatím však není známo, koho přesně ve filmu ztvární. 

O Madame Web se postará filmařka S. J. Clarkson, která proslula především za svou seriálovou tvorbu. Jako režisérka se podílela na tvorbě mnohých legendárních seriálů, mezi které například patří Hrdinové, Dexter a Orange is The New Black. Scénář zpracovává stejné filmařské duo, které nám nadělilo žalostného Morbia, tedy Matt Sazama a Burk Sharpless. Inu, musíme jen doufat, že tahle Sony komiksárna snad tentokrát zaznamená větší úspěch.

Oficiální premiéra je zatím stanovená na 6. 7. 2023