V roce 2022 odsouhlasili akcionáři ze společnosti Discovery fúzi s WarnerMedia, čímž vzniklo Warner Bros. Discovery v čele s generálním ředitelem Davidem Zaslavem. A jelikož obě dvě firmy měly také své vlastní streamovací platformy, pro Warner Bros. to bylo HBO Max a pro Discovery zas Discovery+, tak se následně taktéž sloučily do nové služby. V rámci toho vznikla služba Max, která ve Spojených státech odstartovala loni na konci jara.

Nyní služba míří i na evropský trh, do něhož samozřejmě patříme i my. V České republice Max odstartuje již 21. 5. 2024. Nahradí tak dosavadní HBO Max, oproti kterému nabídne o něco větší obsahový katalog. Kromě filmů a seriálů tak bude k dispozici bohatá nabídka dokumentů, reality show a sportovních přenosů ze streamovací služby Eurosport. Ta ovšem údajně bude za příplatek.

A když už mluvíme o penězích, tak připomeneme, že momentálně stojí HBO Max 199 Kč za měsíc. S příchodem služby Max budou k dispozici následující varianty předplatného:

Plán Basic s reklamami – Plán za nižší cenu, jenž bude obsahovat reklamy. Dostupné rozlišení Full HD. Možnost sledovat souběžně na dvou zařízeních. Zprvu však bude dostupný jen v 9 evropských zemích, mezi které Česko zatím nepatří.

Plán Standard bez reklam - Dostupné rozlišení Full HD, možnost užívat souběžně na dvou zařízeních a také možnost stáhnout si 30 filmů nebo seriálových dílů a dívat se na ně offline.

Plán Premium – Zde se rozlišení zvedne až na 4K, dále bude dostupný zvuk v Dolby Atmos (dle dostupnosti u daných titulů) a možnost sledovat souběžně na čtyřech zařízeních. Taktéž by mělo být možné stáhnout si 100 filmů nebo seriálových dílů a dívat se na ně offline.

Dále také Max nabídne doplňkový balíček Sport, který se však bude platit zvlášť. Zahrnovat má například tenisové grandslamy, závody cyklistické Grand Tour, závod 24 hodin Le Mans a mnoho dalšího.

Co se jednotlivých cen týče, tak ty by měla společnost Warner Bros. Discovery odhalit během nadcházejících týdnů. Měly by se ale v jednotlivých evropských regionech lišit. Stávajícím předplatitelům HBO Max se jejich stávající profily a historie sledování mají přenést do nové aplikace. 

Služba Max bude zahrnovat mnoho slavných filmových sérií od Warner Bros., programy pro děti, obsah z archívů DC, The CW, Cartoon Network a TBS. Přístupná bude i dokumentární tvorba z dílen Animal Planet, Travel Channel a Food Network.

Podle JB Perretteho, prezidenta a generálního ředitele Global Streaming & Games, Warner Bros., by Max měl uživatelům nabídnout zjednodušenou navigaci a více funkcí než HBO Max.