Minulý rok odsouhlasili akcionáři ze společnosti Discovery fúzi s WarnerMedia, čímž vzniklo Warner Bros. Discovery v čele s generálním ředitelem Davidem Zaslavem. Od té doby se společnost uchýlila k různým velkým krokům, například návrat k úspěšným a výdělečným značkám Warnerů jako Pán prstenů a Harry Potter, restart celého filmového DC univerza a kontroverzní rušení seriálů a filmů. Nesmíme ale zapomenout, že obě dvě původní společnosti měly také své vlastní streamovací platformy, pro Warner Bros. to bylo HBO Max a pro Discovery zas Discovery+.

Už dlouho ale víme, že Warner Bros. Discovery hodlá služby v podstatě sloučit do nové streamovací platformy, která ponese prostý název: Max. Přesně tu představitelé společnosti představili na nedávné konferenci s investory a veřejností. Na té vyšlo najevo, že služba bude ve Spojených státech spuštěna 23. 5. 2023. Přechod na novou platformu proběhne pro předplatitele HBO Max automaticky. My si na ni však budeme muset počkat o něco déle, protože na evropský trh bude uvedena až v roce 2024. 

Služba Max bude zahrnovat mnoho slavných filmových sérií od Warner Bros, programy pro děti, obsah z archívů DC, The CW, Cartoon Network a TBS. Přístupná bude i dokumentární tvorba z dílen Animal Planet, Travel Channel a Food Network. Podle JB Perretteho, prezidenta a generálního ředitele Global Streaming & Games, Warner Bros., by Max měl uživatelům nabídnout zjednodušenou navigaci a více funkcí než HBO Max. Služba tak nabídne tři typy předplatného.

Max Ad-Lite: Základní s reklamami za 9,99 dolarů měsíčně bez stahování offline.

Max Ad Free: Střední bez reklam za 15,99 dolarů měsíčně (30 offline stažení).

Max Ultimate Ad Free: Nejvyšší bez reklam za 19,99 dolarů měsíčně (100 offline stažení) s řadou dalších výhod.

Právě ten nejvyšší typ předplatného nabídne 4 souběžné streamy (základní a střední zůstanou u dvou), rozlišení 4K UHD a kvalitu zvuku Dolby Atmos. Uživatelé se zbylými dvěma typy se budou muset spokojit s HD kvalitou.

Nutno ovšem dodat, že stávající předplatitelé původní výše zmíněné platformy mají mít ke službě Max přístup za stejnou cenu, za jakou sledují HBO Max. Taktéž připomínáme, že služba Discovery+ nakonec nezanikne, uživatelům by měla být k dispozici i poté, co odstartuje Max. Rozhodnutí bylo údajně učiněno ve snaze vyhnout se potenciálním ztrátám z 20 milionů předplatitelů Discovery+, z nichž mnozí možná nebudou ochotni platit zvýšené náklady.

Nyní je samozřejmě otázkou, kdy přesně dorazí Max také k nám. A samozřejmě také to, kolik bude nové uživatele vlastně stát.

Inu, jak již bylo řečeno, do Evropy by měl Max dorazit v roce 2024, přesněji někdy na jeho začátku. Do té doby se snad také dozvíme přesné informace o cenách.