Minulý týden nám studia Warner Bros. a Legendary Pictures nadělila první plakáty na pokračování komerčně úspěšného snímku jménem Godzilla vs. Kong (2021), které ponese podtitul Nové impérium. To mohlo znamenat jediné. Že v brzké době se dočkáme i nějakého toho prvního oficiálního traileru. A právě na ten se můžete podívat výše.

Na scénu se tak vrací jak Kong, který bude mít pro nadcházející bitvy jakousi novou „thanosovskou“ rukavici, tak stará dobrá Godzilla. Zdá se ale, že oba dva slavní filmoví titáni nakonec skutečně nestanou proti sobě, místo toho budou muset spojit síly, aby porazili jakéhosi Kongova modrookého a zlého příbuzného. 

Právě ten by měl ohrožovat jak existenci Konga a Godzilly, tak i celého lidstva. Podle oficiálního popisu filmu se nám také potvrzuje, že snímek bude více zkoumat minulost obou dvou netvorů, jejichž životy budou navždy svázané s osudem lidí.

Podle uvedeného traileru nás každopádně čeká další velkolepá bitva obrovitánských rozměrů, do níž se lidé bezpochyby připletou jako zvědaví a otravní komáři, které lze snadno rozmáčknout. Po vizuální stránce upoutávka nevypadá vůbec špatně, zda ale bude výsledný film stát za to, se necháme překvapit. 

O režii se opět postaral Adam Wingard, který natočil i díl předešlý. Na scénáři pracovali Simon Barrett (You're Next ), Terry Rossio (Piráti z Karibiku: Prokletí Černé perly) a Jeremy Slater (Umbrella Academy).

Ve snímku si zahrají herci jako Dan Stevens, Alex Ferns, Brian Tyree Henry, Rebecca Hall, Rachel House, Fala Chen a Kaylee Hottle.

Snímek by k nám měl dorazit 11. 4. 2024.