Pokud jste fanoušky historie určitě znáte ten pocit posadit se před nový historický film nebo seriál jenom abyste zjistili, že lidé v něm nosí kostýmy z naprosto jiné éry. Na tohle si posvítila módní historička Hilary Davidson. Tedy hlavně na Britskou regentskou éru tzn. roky 1811-1820. K porovnávání použila Beethovenovu scénu z filmu Skvělé dobrodružství Billa a Teda z roku 1989.

Když historička procházela filmy z tohoto období pro svojí novou knihu, dostala se i k Billovi a Tedovi. Ve scéně, kde naši časem cestující hlavní hrdinové unášejí Beethovena pro svůj školní projekt, si všimla překvapivě dobrých kostýmů. „Od teenagerovské komedie z osmdesátých let neočekáváte velkou kvalitu kostýmů. Pokud hlavní postavy ve vašem filmu nemají lepší oblečení než komparz v pozadí teen komedie, jako kostyméři jste selhali,“ nechala se slyšet historička.

Zbytek už je historie. Před rokem si založila na Twitteru účet Bill & Ted’s Test. Zhodnotila tam například filmy jako: Jonathan Strange & Mr. Norrell (uspěl), Vyznání Anny Elliotové (selhal), Emma. (stěží uspěl), Vojna a mír z roku 2016 (Selhání bezesporu. Selhání všech selhání), Peterloo (Uspělo. Dobrá věc jen příliš vousatá) a mnoho dalších.