Simon Pegg letos zazářil v povedené první části sedmého dílu Mission: Impossible, ovšem ještě tento rok ho uvidíme v o něco podivnějším a skromnějším snímku. Ten ponese název Nandor Fodor and the Talking Mongoose, přičemž na oficiální trailer se můžete podívat výše.

Příběh by nás měl zavést do roku 1935 na britský ostrov Man, na který přijíždí maďarsko-americký parapsycholog Nandor Fodor (Pegg). Ten zde zahájí vyšetřování, které bude patrně jaksepatří bizarní. Pan a paní Irvingovi (Tim Downie a Ruth Connell), kteří tvoří zcela normální britský páreček, tvrdí, že jim ve stodole žije mluvící mangusta (Neil Gaiman). A Nandor si to samozřejmě bude chtít osobně ověřit. To ještě ale netuší, že se celá záhada ještě více prohloubí. Skutečně se ale jedná o nadpřirozenou entitu? Nebo je to celé jen nějaký hloupý žert zmíněných manželů? 

Jak trailer dává najevo, snímek může být z určité části založen na skutečných událostech, ke kterým došlo ve 30. letech. Tehdy byla rodina Irvingova doopravdy přesvědčena, že na jejich farmě přebývá mluvící mangusta jménem Gef. Z onoho příběhu se následně evidentně stala velká věc, protože na ostrov kvůli tomu dorazilo hned několik vyšetřovatelů.

Celkově má ale snímek sympatické obsazení, kromě Pegga a Gaimana, který skutečně propůjčí zmíněné mangustě hlas, se můžeme těšit i na Christophera Lloyda (Návrat do budoucnosti) jako doktora Harryho Price, Nandorova kolegu a dalšího vyšetřovatele paranormálních jevů. Dále také na Minnie Driver (Dobrý Will Hunting), která si zahraje Nandorovu kamarádku a asistentku Anne. 

O scénář a režii se postaral Adam Sigal, který má za sebou snímky jako krimi Sargasso (2019) a sci-fi Chariot (2022).

Dále se ve snímku objeví herci jako Edmund Kingsley, Tim Downie, Ruth Connell, Paul Kaye, Gary Beadle, Drew Moerlin a Jessica Balmer.

Snímek bude v amerických kinech premiérovat 1. 9. 2023, o premiéře u nás ale zatím informace nemáme.