Černá palice, v současné době již obrovské univerzum, které si našlo obrovské počty fanoušků nejen v USA, ale i třeba v Česku, kde většina komiksů, díky Comics Centru, vychází pomalu na Day One souběžně s originálním vydáním od Dark Horse Comics.

Od roku 2016, kdy s touto sérií přišli scénárista Jeff Lemire (Černá palice, Nezkrotný Berserkr) a ilustrátor Dean Ormston (Černá palice, Soudce Dredd), vyšlo kromě hlavní příběhové linky spousta spinoffů, prequelů, sequelů nebo mini-sérií. Je zde očividně vidět, že o toto univerzum je opravdu obrovský zájem.

A koho by vlastně Černá palice nezajímala, když jsme všichni přesyceni klasickými silnými superhrdiny. Myšlenka o starých a nepotřebných superhrdinech, kteří se díky interdimenzionální katastrofě ocitnou na farmě, ze které nemohou uprchnout a musí začít žít jako normální rodinka farmářů je prostě fantastická.

Autoři v současné době vytvářejí jeden komiks za druhým a jestli si vzpomínáte na článek o titulu Černá palice: Z temných koutů Spiral City, tak asi víte, že se tato kniha bude věnovat jednotlivým charakterům ve formě povídek. Jedna z nich je o šíleném mezigalaktickém cestovateli (Colonel Weird) a ten se ke konci roku 2020 dočká svého sólo komiksu s názvem Colonel Weird: Cosmagog. Na scénáři pracuje samozřejmě Jeff Lemire. Kresby se tentokrát ujme americký kreslíř Tyler Crook (Pochmurný kraj 1, Petrograd).

Colonel Weird: Cosmagog bude bizarní sci-fi origin story, pojednávající o bláznivém vesmírném cestovateli Colonelu Randall Weirdovi. Ten se rozhodne, že opustí tajemnou farmu a vydá se na velice dlouhou cestu vesmírem přes Para-Zone, kde chce ulovit něco, na co již velice dávno zapomněl.

Tvůrci si pro fanoušky připravili fantastickou obálku a tématické video, ve kterém onu obálku vytvářejí. Datum vydání se určitě dozvíme časem, nicméně odhad je na konec roku 2020. To mi však přihrává jednu myšlenku, kterou berte spíše jako osobní názor. Jelikož je Comics Centrum známo vydáváním svých komiksů téměř v datum vydání originálu, je možné, že Colonel Weird: Cosmagog bude překvapením pro měsíc listopad. Tuto myšlenku však neberte raději vážně. Čas nám přinese více informací.