Na začátku zimy minulého roku se dánský režisér Tommy Wirkola pochlubil svým dalším snímkem, který svým dějem a kombinací akce s humorem v mnohém připomínal první díl Smrtonosné pasti. Podívaná Šílená noc, v níž si David Harbour zahrál Santu, kterého čeká jedna pěkně divoká noc, zaznamenala komerční úspěch. Z rozpočtu 25 milionů dolarů se jí celosvětově podařilo vydělat až 76 milionů, přičemž sám Wirkola potvrdil, že už je v plánu pokračování.

Dohlížet by něj měl stejný tvůrčí tým, to znamená, že Wirkola se opět postará o režii, přičemž scénář zase zpracují Pat Casey a Josh Miller. Můžeme se vší pravděpodobností také počítat s návratem Davida Harboura, který bude stoprocentně muset zase zachraňovat vánočního ducha před nějakými ozbrojenými pobudy. A určitě u toho také nebude chybět jeho kladivo, však to je jasné! 

Je ovšem otázka, kdy se druhý díl začne natáčet. Wirkola prohlásil, že nejdříve se musí dát dohromady nějaký pořádný scénář, tudíž je možné, že ještě letos to nebude, ale necháme se překvapit. Režisér každopádně v rozhovoru pro The Wrap také řekl, že on, scenáristé a producenti jednají o nejrůznějších nápadech, kterými by mohli druhý díl obohatit. V pokračování bychom se tak mohli dočkat například Severního pólu, paní Clausové a samozřejmě i skřítků.

V původním filmu se musel Santa postavit bandě ozbrojenců, která na vánoční období vtrhne do domu jisté rodinky, důvodem jsou samozřejmě stovky milionů dolarů. Zda se do pokračování vrátí i další postavy z filmu, například malá Trudy v podání Leah Brady, je však zatím ve hvězdách. 

Wirkola je kromě Šílené noci také zodpovědný za zombie komedii Mrtvý sníh z roku 2009 a akční sci-fi 7 životů z roku 2017.

Dále se v prvním díle představili herci jako John Leguizamo, Cam Gigandet, Alex Hassell, Alexis Louder, Edi Patterson a Beverly D’Angelo.

Už jste Šílenou noc viděli? Jak se vám líbila?