Čtvrtá fáze Marvel Cinematic Universe (MCU) je v plném proudu. Shang-Chi a legenda o deseti prstenech sice do kin dorazí až začátkem září, ale to nikomu nebrání v tom nás lákat na film novým trailerem.

První velký trailer nás zrovna dvakrát nepřesvědčil a podobný pocit máme i z toho druhého, který je tedy i svou délkou tak trochu zklamáním, protože nepůsobí plnohodnotně. Jsme zvyklí na delší ukázky nebo minutové klipy ukazující určitý úsek z filmu. Marvel nám naservíroval minutový trailer, a to prostě v samostatném vyznění tak trochu ztrácí grády a zavání polovičatostí.

Abychom ale jenom neprskali, tak ukázka samotná je velmi akční a doprovázená rapovou hudbou, která nám připomněla nejeden trailer na herní Mortal Kombat. Akční a bojové sekvence doprovází komentáře Shang-Chiho a jeho otce Wenwua, respektive Mandarina, a dávají tak více nahlédnout pod příběhovou pokličku.

Vypadá to na klasický souboj otce a syna, kdy syn nechce jít ve šlépějích svého zlotřilého otce, zatímco otec svého dědice zasypává hláškami typu: „Nemůžeš utéct před svým osudem“. Nuda, co? Už jsme poněkud znaveni záporáky hlásající jedno klišé za druhým. Snad výsledný film bude originálnější než dostupné trailery.

Ve filmu se představí celá plejáda herců s asijskými kořeny v čele se Simu Liu jako Shang-Chi. Následují Tony Leung (Wenwu), Awkwafina (Katy) a Michelle Yeoh (Ying Nan). Co vy? Jak se těšíte na nadcházející komiksový blockbuster?