Éra Jodie Whittaker, která si zahrála třináctého Doctora Who v legendárním stejnojmenném seriálu, přichází ke svému konci. Stanice BBC už ale nedávno oznámila jméno herce, který za ni převezme otěže. Čtrnáctým Doctorem se tak má stát herec Ncuti Gatwa, kterého především proslavil úspěšný seriál Sexuální výchova z roku 2019, kde ztvárnil postavu Erica Effionga. V roce 2020 za něj také dostal cenu od Britské akademie v kategorii Nejlepší herec. Objevit se má i v nadcházejícím snímku o Barbie s Margot Robbie a Ryanem Goslingem, o který se stará filmařské duo Greta Gerwing a Noah Baumbach. Herec původně pochází z Rwandy, nicméně asi v jeho dvou letech rodiče uprchli do Skotska, kde následně vyrůstal. 

Sám herec se ke svému obsazení do slavní role vyjádřil následovně:

,,Nenacházím slova, která by momentálně popsala, jak se cítím. Je to směsice pocitů hluboce poctěných, nesmírně nadšených a krapet vyděšených. Tato role a tento seriál znamená pro opravdu hodně lidí na celém světě mnoho, včetně mě samotného. A každý z mých neuvěřitelně talentovaných předchůdců se této jedinečné odpovědnosti a privilegia chopil s maximální péčí.

,,Udělám maximum pro to, abych dokázal totéž. Russell T. Davies je téměř stejně tak ikonický jako samotný Doctor. A možnost s ním pracovat je splněným snem. Jeho psaní je dynamické, vtahující, neuvěřitelně chytré a srší nebezpečím. Je to hercovo metaforické hřiště.“

Herce si vychvaloval i zmíněný scénárista a showrunner Russell T. Davies, který prohlásil, že z herce vyzařoval talent už ve chvíli, kdy vstoupil do dveří. Nemůže se tak dočkat, až společně s celým týmem ukáže, co všeho může herec na televizní obrazovky přinést. 

Herečku Jodie Whittaker čeká ještě jedna epizoda, kde třináctého Doctora ztvární opravdu úplně naposledy. Dočkat bychom se ji měli někdy v druhé polovině roku 2022. Následně pak předá pochodeň Gatwavovi, který by se čtrnáctým Doctorem měl stát v roce 2023.

Co na nového představitele říkáte?