Téměř před třemi měsíci se k nám dostala zpráva o tom, že Robert Rodriguez se chystá natočit nový film ze své slavné dětské série jménem Spy Kids. Tentokrát však nečekejte žádné pokračování předchozích dílů, nadcházející film, který vzniká pod dohledem Netflixu, byl měl být reboot. A nyní konečně známe základní herecké obsazení nové rodinky, která bude muset zachraňovat svět. A jak se zdá, rodina v připravovaném filmu bude také čtyřčlenná.

Hlavu rodiny, kterou v původní trilogii ztvárnil Antonio Banderas, si tentokrát zahraje Zachary Levi, jenž se nejvíce proslavil díky superhrdinskému filmu Shazam!

Jeho manželku si zas zahraje Gina Rodriguez, hvězda ze seriálu Panenka Jane, za který dokonce v roce 2015 vyhrála Zlatý glób v kategorii Nejlepší herečka v seriálu - muzikál nebo komedie.

Jejich odvážnou dceru ztvární Everly Carganilla, která má zatím za sebou působení v seriálech jako Vedoucí katedry a The Afterparty. A jejího bratra, tedy posledního člena rodiny, zas ztvární Connor Esterson, který je ve filmovém světě úplným nováčkem. 

A o čem přesně snímek bude? Má se údajně odehrává poté, co děti největších světových tajných agentů nevědomky pomohly mocnému hernímu vývojáři vypustit počítačový virus, který mu dává kontrolu nad veškerou technologií. K zastavení této mocné síly jsou děti nuceny stát se špióny a zachránit své rodiče spolu se zbytkem světa. Ano, také nám to trochu připomíná třetí díl, který se téměř celý odehrával v jedné velké videohře.

Návrat Spy Kids však není příliš překvapující, protože zatím všechny díly ze série slavily komerční úspěch. A to i včetně dílu čtvrtého z roku 2011, který se jinak dočkal opravu mnoha negativních reakcí jak od kritiků, tak i od diváků.

Rodriguez se netají tím, že celou sérii vytvořil primárně pro dětské publikum, ovšem zároveň je v jednotlivých dílech i několik sekvencí, které ocení i dospělí. Tudíž bychom něco podobného mohli očekávat i s příchodem připravovaného rebootu. Rodriguez se tak ujme nejenom otěží režie, ale i scenáristy a producenta. Kromě Netflixu na výrobu filmu taktéž dohlíží studia Skydance a Spyglass Media. Mezi další producenty patří Gary Barber, Peter Oillataguerre, David Ellison, Dana Goldberg a Don Granger. Oficiální datum premiéry zatím neznáme.

Co na obsazení říkáte?