Pokud všechno půjde dobře, tak možná už na konci příštího roku se dočkáme seriálového Vetřelce, kterého pro nás připravuje talentovaný scenárista Noah Hawley. Kvůli stávce herců se musela produkce na nějaký čas pozastavit, jelikož je ale nyní stávka u konce, kamery by se měly opět rozjet někdy krátce po začátku roku 2024. Server Deadline zatím přišel s další zajímavou informací o obsazení.

Zdá se, že v chystaném seriálu by se měl objevit i Timothy Olyphant, charismatický americký herec, kterého můžeme znát ze sérií jako Strážce pořádku (2010), Santa Clarita Diet (2017) a Mandalorian (2019). S Hawleym už navíc spolupracoval v roce 2020, kdy se objevil ve čtvrté řadě scenáristova skvělého seriálu Fargo (2014). Ve Vetřelci by si měl zahrát syntetizovaného člověka jménem Kirsch, jenž se stane jakýmsi mentorem pro Wendy (Sydney Chandler), primární ženskou postavu s myslí desetileté dívky, která disponuje nadlidskou sílou a rychlostí. 

Co se hlavního příběhu týče, ten by se měl podle serveru odehrávat mnoho let před událostmi prvního filmového Vetřelce (1979) od Ridleyho Scotta, přičemž zasazený by měl být na Zemi. Noah Hawley v minulosti uvedl, že by rád Vetřelci vrátil určitou tajuplnost a nevypočitatelnost. Seriál by ale podle všeho měl zabřednout nejenom do určitých aktuálních témat, ale například i do zkoumání neznámých hlubin vesmíru.

Dále se v seriálu objeví Alex Lawther (The End of the F***ing World) jako voják CJ Hermit, Samuel Blenkin (Černé zrcadlo) jako Boy Cavalier, Essie Davis (Babadook) jako Dame Sylvia, Kit Young (Světlo a stíny) jako Tootles a Adarsh Gourav (Bílý tygr) jako Slightly.

Dohromady by nám měl seriál nabídnout 8 epizod, ještě se ale necháme překvapit, jakou vlastně bude mít návaznost na přešlé tituly ze série.

Ridley Scott se k projektu zapojil jako jeden z producentů, stejnou pozici zastává i u připravovaného filmového Vetřelce od režiséra Fedeho Álvareze, kterého Scott nedávno vychvaloval do nebes.