Už dlouho víme o tom, že příští rok se dočkáme dalšího filmového Vetřelce, kterého se tentokrát ujal Fede Álvarez, režisér hororových titulů jako Lesní duch (2013) a Smrt ve tmě (2016). Snímek zatím nese pracovní jméno Vetřelec: Romulus, ale stále ještě není známo, zda to bude název oficiální. Nutno dodat, že na výrobu filmu dohlížel jakožto jeden z producentů i legendární Ridley Scott, který filmovému Vetřelci poprvé vdechl život v roce 1979, posléze se ujal i režie prequelů Prometheus (2012) a Vetřelec: Covenant (2017).

Álvarez na akci DGA Latino Summit 2023, kde se sešli latinskoameričtí filmaři, odhalil, že k filmu nedávno dokončil režijní sestřih, přičemž právě Ridley Scott byl prvním člověkem, kterému ho chtěl ukázat. Álvarez byl každopádně upozorněn, aby si nic nedělal z případné tvrdé kritiky, protože Scott je znám tím, že se s ničím nemaže a může být krutě upřímný, kritizoval například i Blade Runnera 2049, kterého Álvarez považoval za mistrovské dílo. Nebylo proto divu, že byl na režisérova tvrdá slova připravený. 

Álvarez si chtěl každopádně Scottovu reakci vyslechnout naživo z očí do očí, nikoliv třeba přes email. S hrůzou se už každopádně připravoval na to, že Scott ho po zhlédnutí třeba nařkne z pošlapání jeho odkazu. Když ale režisérský sestřih zhlédl, Scott mu údajně řekl: ,,Fede, nenacházím slov. Bylo to ku*va skvělé.“

Nadšený Álvarez, jemuž poté nepochybně spadl masivní kámen ze srdce, posléze odhalil, že slyšet takovou chválu od legendy, kterou tolik obdivoval, byl jeden z nejlepších okamžiků jeho života. Se Scottem se poté o filmu bavil ještě další hodinu, přičemž jeden z nejlepších komplimentů bylo i to, když se od něho dočkal pochvaly za dialogy mezi postavami. Chvála od Scotta samozřejmě ještě nezaručuje, že snímek bude dobrý, ale rozhodně mu to dělá dobré jméno. Příběh by se měl podle všeho zaměřit na skupinku mladých lidí, kteří se dostanou na jeden ze vzdálených světů ve vesmíru. A na něm se postaví tváří v tvář té nejděsivější formě života.

Už dlouho víme, že hlavní hrdinku filmu by si měla zahrát Cailee Spaeny, hvězda z filmů jako Zlý časy v El Royale, Vice a Pacific Rim: Povstání z roku 2018. V další významné roli se k ní připojí Isabela Merced, která zas zazářila v druhém díle Sicaria (2018), komedii Najednou jsme rodina (2018) a v dobrodružném snímku Dora a ztracené město (2019).

Dále jsou k filmu upsaní herci jako Archie Renaux, David Jonsson, Spike Fearn a Aileen Wu.

Oficiální premiéra v amerických kinech je stanovená na 16. 8. 2024.